Live

Proteste violente în Albania: oamenii care cer demisia guvernului au strigat „Jos dictatura”. Poliția a ripostat cu gaze lacrimogene

Data publicării:
Proteste violente în Albania. Foto: Profimedia

Poliția albaneză a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii opoziției, care s-au adunat luni seara pe străzile din Tirana pentru a cere demisia guvernului de stânga, relatează DW.com. Mii de oameni au ieșit în stradă strigând „Jos dictatura”.

Protestatarii, simpatizanți ai opoziţiei de dreapta, cer înlocuirea guvernului premierului Edi Rama cu un cabinet interimar tehnocrat, înaintea alegerilor parlamentare de anul viitor.

Peste 1.000 de polițiști au fost mobilizați la Tirana înaintea protestelor.

Protestatarii au aruncat bombe incendiare în mai multe clădiri guvernamentale și au dat foc portretelor premierului. Zece polițiști au fost răniți. Mai mulți protestatari au fost afectați de gazele lacrimogene și au fost duși la spital.

Poliția a intensificat utilizarea gazelor lacrimogene în timp ce protestatarii se apropiau de clădirea Parlamentului.

Manifestațiile vin după numeroase acuzații de corupție împotriva socialiștilor, venite în mare parte din partea opoziției conservatoare.

„[Rama] ar trebui să renunțe, ar trebui să demisioneze, ar trebui să plece, ar trebui să intre în închisoare pentru tot restul vieții”, a spus un protestatar pentru Reuters.

Aflat în funcție din 2013, Rama a câștigat trei runde de alegeri consecutive.

Partidul Democrat al fostului prim-ministru Sali Berisha a organizat, de asemenea, proteste în parlament în ultima săptămână, după ce un oficial al partidului, Ervin Salianji, a fost deținut pentru „mărturie mincinoasă”. Partidul spune că dosarul este motivat politic.

Democrații solicită, de asemenea, eliberarea lui Berisha din arest la domiciliu. Fostul prim-ministru este consemnat la domiciliu încă de anul trecut, sub acuzația de „corupție pasivă”.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Țiriac a vrut să investească 100.000.000 €, dar i-au spus ”NU”! Miliardarul a luat o decizie radicală: ”Nu mă mai prindeți”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Protest uriaș pe străzile din Madrid. Mii de spanioli au cerut prețuri mai mici la locuințe

Protest cu mii de oameni la Budapesta față de „propaganda guvernamentală din presă”. „Ne-am săturat de minciuni”

Pensionarii CFR protestează la Ministerul Muncii: Avem tăieri de pensie până la 4.000 de lei după recalculare

Sute de ciobani protestează în fața guvernului. Ei sunt revoltați în urma măsurilor privind eutanasierea oilor

Partenerii noștri