Live

Primarul Londrei îi avertizează pe americani în legătură cu realegerea lui Trump. „Se uită toată lumea la voi”

Data publicării:
Primarul Londrei, Sadiq Khan. Foto/ Profimedia Images.jpg

Primarul Londrei, Sadiq Khan, nu ratează ocazia de a-și exprima dezaprobarea față de Donald Trump. Acesta l-a denunțat pe Trump și i-a îndemnat pe oameni să voteze pentru Kamala Harris, în cadrul unui interviu acordat marți publicației POLITICO. „Ceea ce le-aș spune într-un mod respectuos americanilor este: Nu cred că vă dați seama că restul lumii vă urmărește, pentru că este pielea noastră  în joc”, a spus el.

Khan nu a făcut niciun secret din faptul că nu este un fan al lui Trump. Primarul l-a numit pe fostul președinte rasist, sexist și homofob, iar cei doi s-au contrazis în câteva de-a lungul anilor. Trump l-a numit pe primar un „ratat rece ca piatra” în 2019.

Khan a avertizat marți că o a doua președinție marca Trump ar avea efecte mult mai profunde decât și-ar putea da seama americanii.

„Ceea ce se întâmplă în America este metronomul ... care stabilește ritmul a ceea ce se întâmplă în întreaga lume”, a declarat primarul londonez cu trei mandate la activ. „Acesta stabilește ritmul pentru modul în care alți politicieni se comportă într-o campanie electorală”.

Khan a vorbit cu POLITICO la New York, unde acesta a participat la evenimentele cu ocazia Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Reuniunea globală, a spus el, pune în lumină problemele și interesele împărtășite de SUA, Regatul Unit și alte țări.

Politicile lui Trump sunt periculoase, crede Khan

Politica și pozițiile lui Trump - de la retragerea din acordul climatic de la Paris la refuzul său de a accepta rezultatele alegerilor din 2020 și retorica sa despre femei și imigranți - sunt periculoase, a spus Khan.

Membru al Partidului Laburist, Khan susține că Kamala Harris este alegerea sa pentru funcția de președinte al SUA.

El i-a îndemnat pe americani să ia în considerare impactul primului mandat al lui Trump înainte de a-i acorda altul. „Asigurați-vă că sunteți înregistrați pentru a vota și asigurați-vă că votați”, a spus el. „Pentru că alegerile care vor avea loc pe 5 noiembrie, în opinia mea, sunt cele mai importante alegeri din viața mea”.

Echipa de campanie a lui Trump nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii din partea POLITICO.

Khan a discutat, de asemenea, despre revoltele, incendiile și jafurile care au cuprins Regatul Unit în cursul verii, provocate de informații false, amplificate pe rețelele de socializare, potrivit cărora un solicitant de azil musulman a ucis trei copii în Southport.

Liderii britanici și americani trebuie să abordeze preocupările legate de asistența medicală, locuințe și educație, „nu să se joace cu temerile oamenilor”, a spus Khan. „Cel mai vechi truc din lume este să dai vina pe celălalt. Cel mai vechi truc este să te iei de o comunitate și de o minoritate, creând o situație în care acestea sunt învinuite pentru probleme”.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ion Țiriac, primele declarații după ce și-a desemnat conducătorul imperiului: "Mai mult de atât nu puteam să fac!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trump promite că „va scoate America” din războiul din Ucraina și îl acuză pe Biden pentru conflict

Fără injecții. A fost aprobat primul vaccin antigripal care poate fi administrat acasă, fără ajutorul unui cadru medical

Prima țară arabă pentru care Statele Unite ridică obligativitatea vizelor

Presupusul atacator de pe terenul de golf al lui Donald Trump a fost acuzat de tentativă de asasinare a fostului președinte

Partenerii noștri