Live

Președintele american crede că Secret Service are nevoie de mai mult ajutor. Agenția are peste 8.000 de angajați

Data actualizării: Data publicării:
Lunetist al Secret Service. Foto: Profimedia Images

Președintele Joe Biden a declarat, pentru prima dată de la a doua presupusă tentativă de asasinat asupra fostului președinte și actual candidat la alegerile prezidențiale, republicanul Donald Trump, că Secret Service ”are nevoie de mai mult ajutor”, potrivit CNN.  El le-a spus reporterilor că nu a primit încă un raport complet al incidentului și a menționat că este recunoscător că Trump este bine.

Președintele Joe Biden dorește ca Congresul să ofere Serviciului Secret al SUA „mai mult ajutor” în urma celei de-a doua tentative aparente de asasinat a fostului președinte Donald Trump.

”Slavă Domnului că președintele este bine”, a spus Biden. ”Singurul lucru pe care vreau să îl clarific este că Serviciul are nevoie de mai mult ajutor și cred că Congresul ar trebui să răspundă nevoilor lor dacă, de fapt, au nevoie de mai mulți oameni ai Serviciului”, a declarat Biden la Casa Albă, cu puțin timp înainte de a pleca în Delaware și Pennsylvania. 

Întrebat de Kevin Liptak de la CNN de ce fel de ajutor au nevoie cei de la Secret Service, Biden a răspuns: ”Cred că avem nevoie de mai mult personal”.

Problemele de personal au afectat Secret Service de ani de zile. Agenții și ofițerii au spus că se simt epuizați de turele peste program și de misiunile lungi, ceea ce duce la o fluctuație ridicată a personalului.

Directorul de atunci, Kim Cheatle, a declarat în vară în Congres că agenția are în prezent 8.000 de angajați, dar că obiectivul său este să ajungă la 9.500.

Secret Service s-a confruntat cu o atenție deosebită în urma primei tentative de asasinat împotriva lui Trump, când acesta a fost rănit la ureche în timpul unui miting în iulie.

Al doilea incident care-l vizează pe Trump

Poliţia federală americană FBI a anunţat duminică după-amiază că investighează „o presupusă tentativă de asasinat” care l-a vizat din nou pe Donald Trump, candidatul republican fiind „în siguranţă” şi un suspect fiind arestat.

La 13 iulie, Donald Trump, preşedinte în perioada 2017-2021, a fost rănit la o ureche, prin împuşcare, de către un tânăr american, ucis de către forţele de ordine, după ce a ucis o persoană şi a rănit alte două în asistenţă, la un miting de campanie în Pennsylvania.

Imagini în care Donald Trump apărea cu sânge curgându-i pe faţă şi cu pumnul ridicat au făcut înconjurul lumii şi au bulversat campania în vederea alegerilor de la 5 noiembrie.

Acest fiasco al securităţii a condus la demisia directoarei Secret Service şi la trimiterea în concediu a cel puţin cinci agenţi ai serviciului.

„Toate evenimentele în aer liber sunt de coșmar”, a spus Jeffrey James, un fost agent Secret Service, pentru BI. „Așa am descris mitingul unde președintele Trump a fost împușcat pentru că ești în exterior, raza vizuală se extinde mii de metri.”

James a lucrat ca agent special pentru Secret Service timp de 22 de ani, în timpul mandatelor prezidențiale ale lui Clinton, Bush, Obama și Trump. Terenul de golf, un loc pe care Trump îl vizitează deseori, prezintă niște dileme în plus pentru agenții de pază.

Postul de televiziune ABC afirmă că suspectul în tentativa de asasinat asupra fostului președinte Trump s-ar putea să fi pândit aproape de terenul de golf West Palm Beach al candidatului republican la președinție timp de aproape 12 ore înainte ca un agent Secret Service să îl observe.

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump se laudă că atrage un public mai numeros chiar decât Elvis Presley „și eu nu am chitară”

Rusia dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Cum funcționează campania de dezinformare a Kremlinului

Angajații de la Tesla, SpaceX şi X donează pentru Kamala Harris, în timp ce Elon Musk îl sprijină pe Donald Trump

Statele Unite riscă să intre în „shutdown”, după ce Congresul a respins prelungirea bugetului federal

Partenerii noștri