Live

Premierul din Kosovo își cere scuze după ce a rezolvat greșit o problemă de matematică, la inaugurarea unei școli

Data publicării:
Scos la tablă, Albin Kurti a greșit soluția. Foto: Profimedia

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, și-a cerut scuze public elevilor pentru că a făcut o greșeală în timp ce rezolva o problemă de matematică în timpul inaugurării unei școli, miercuri.

„Vă mulțumesc pentru primirea călduroasă în noua clădire a școlii voastre. Bucuria voastră de astăzi m-a făcut să tânjesc după băncile școlii”, a scris Kurti într-o postare pe Facebook miercuri seara. „Dar trebuie să spun că mă bucur că nu sunt elev acum, pentru că nu aș fi obținut o notă de trecere”.

Comentariile lui Kurti au venit după ce un videoclip a devenit viral pe rețelele sociale. Clipul îl surprinde pe Kurti rezolvând fără efort o ecuație matematică în fața unei clase în timpul deschiderii unei noi școli în Podujevo, în nord-estul Kosovo.

După ce Kurti a rezolvat cu încredere ghicitoarea matematică, toată lumea din sală a aplaudat, chiar și ministrul educației Arbërie Nagavci alăturându-se.

A existat o singură problemă: Kurti a rezolvat greșit problema

Utilizatorii rețelelor de socializare au observat rapid greșeala din soluția lui Kurti, rezultatul ar fi trebuit să fie x=0 în loc de x=5.

 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cresc tensiunile între Belgrad și Priștina, după arestarea mai multor sârbi în Kosovo. Vucic: „Serbia nu va permite pogromul”

Indiciul că lidera de facto a extremei drepte din Franța, Marine Le Pen, este dispusă la colaborare cu noul prim-ministru francez

Discursul lui Mircea Lucescu, la vestiar, după victoria împotriva reprezentativei din Kosovo : ”Ați făcut o treabă extraordinară”

Nicușor Dan: O problemă cum e asta, pentru a IV-a, elevul o face dacă e stimulat să gândească. Aici e păcatul învățământului românesc

Partenerii noștri