Live

Povestea rusoaicei care a luptat pentru Ucraina și a fost ucisă în prima linie. Olga renunțase la cetățenie din cauza lui Putin

Data publicării:
Olga Simonova a renunțat la cetățenia rusă pentru a lupta pentru Ucraina a fost ucisă în linia întâi a frontului. FOTO: Facebook

O femeie care a renunțat la cetățenia rusă pentru a lupta pentru Ucraina a fost ucisă în prima linie, transmite presa locală. Ea plecase din Rusia încă din 2014, pentru că nu a fost de acord cu Putin care anexase Crimeea. Și-a luat bilet doar dus și a spus familiei că nu se va mai întoarce niciodată. Își câștigase respectul și admirația ucrainenilor, iar vestea morții ei i-a întristat. 

Olga Simonova avea 34 de ani și a luptat pentru Ucraina, alături de Brigada 24 Mecanizată. Ea a murit marți, în regiunea sudică Herson, scrie Newsweek.com.

Simonova era din regiunea Chelyabinsk. Ea a părăsit Rusia și și-a cumpărat un bilet doar dus către Ucraina, indignată de măsurile luate de președintele rus.

Tânăra se mutase la Kiev. La scurt timp după aceea, ea a început să lucreze ca paramedic într-o unitate de voluntari, alături de Forțele Armate ucrainene.

Potrivit TSN, ea a devenit primul luptător străin din Forțele Armate care a primit cetățenia ucraineană în timp ce activa în armată. Ulterior, a primit grad de sergent și a condus un vehicul de luptă de infanterie în Brigada 24 Mecanizată.

Când Putin a declanșat ceea ce el a numit „operațiune militară specială” în Ucraina, Simonova a luptat în regiunea Donbas, din estul Ucrainei. Unitatea ei a fost ulterior transferată în sud, unde se desfășoară în prezent o aprigă contraofensivă ucraineană.

Moartea ei a fost raportată pentru prima dată de corespondentul TSN Natalia Nagornaya, care a spus că Simonova era „iubită de jurnalişti”.

„Astăzi, chiar și cei care de obicei se rețin plâng”, a scris ea într-o postare pe Facebook . "Ea a venit și a luptat pentru libertate. N-aș îndrăzni să-i spun că era rusoaică."

Nu este clar cum a murit Simonova. Newsweek a contactat Brigada 24 Mecanizată și Ministerul de Externe al Ucrainei pentru comentarii.

Într-un interviu acordat publicației locale de știri Novynarnia în 2018, Simonova a spus că a venit pentru prima dată în Ucraina în 2014 fără să cunoască pe nimeni. Când a părăsit Rusia, ea a spus familiei ei că nu se va mai întoarce niciodată.

Anexarea Crimeei „a devenit o rușine pentru Rusia”, iar rușii au fost foarte influențați de propaganda pe această temă, a spus ea.

"Copiii sunt crescuți într-un stil militar-patriotic încă de la vârste mici. Așa a fost mereu în Rusia. Acești oameni sunt foarte ușor de manipulat: trebuie doar să arăți unde este inamicul și vor fi indiferenți indiferent ce dovezi le arăți ca să nu facă asta”, spunea tânăra.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Războiul lui Putin împotriva Ucrainei a eșuat”. Joe Biden le cere aliaților să ajute Kievul până va câștiga

Rusia a luat marinari de pe portavionul Admiral Kuznețsov și i-a trimis pe frontul din Ucraina

Ucraina alocă peste 60% din buget pentru apărare și securitate. „Resursele se vor ridica la 48,3 miliarde de euro”

Rusia are o nouă lege care permite angajarea în armată a persoanelor acuzate de justiție

Partenerii noștri