Live

Polițiștii din SUA au arestat supectul unei crime vechi de 35 de ani. Care este proba ce i-a adus mai aproape de elucidarea cazului

Data actualizării: Data publicării:
Foto cu caracter ilustrativ: Shutterstock

James Holloman a fost arestat joi după-amiază, în urma morții lui Karen Taylor, o mamă în vârstă de 25 de ani, după ce poliția l-a văzut scuipând pe trotuarul din fața casei sale din Dorchester și a corelat saliva cu probele criminalistice  colectate în 1988. Procurorul Lynn Feigenbaum a declarat, în cadrul unei audieri de săptămâna trecută, că zgârieturile de la mâna dreaptă a lui Taylor se potrivesc cu ADN-ul lui Holloman, alături de ADN-ul găsit pe mâneca unui hanorac și pe o țigară găsite în dormitorul tinerei în urmă cu zeci de ani.

Taylor, care era din Roxbury, Boston, a fost văzută în viață pentru ultima dată în după-amiaza zilei de 27 mai 1988. În acea zi, mama lui Taylor a sunat-o pe fiica ei, însă a răspuns copilul în vârstă de trei ani al tinerei. Acesta a spus că mama „doarme și nu poate să o trezească”, au declarat procurorii din județul Suffolk în timpul audierii.

Bunica s-a deplasat până la apartamentul lui Taylor după acel telefon, au spus procurorii. S-a târât printr-o fereastră din spatele casei, iar în dormitorul de la primul etaj „și-a descoperit fiica întinsă cu fața în jos într-o baltă de sânge”, a raportat NBC10.

Taylor a fost înjunghiată cu brutalitate de 15 ori în piept, cap și zona gâtului, a confirmat o autopsie.

În urma audierii de vineri la Curtea Superioară Suffolk, avocatul lui Holloman a spus presei că se îndoiește de legătura ADN-ului clientului său cu crima terifiantă din 1988 după toți acești ani.

Procurorii au cerut ca Holloman să fie reținut fără cauțiune. Procurorul districtual al comitatului Suffolk, Kevin Hayden, a lăudat munca anchetatorilor într-o declarație.

„Acesta este un exemplu de muncă de investigație superbă a detectivilor și procurorilor care folosesc știința criminologiei moderne, dar mai ales este o oportunitate pentru cei dragi lui Karen Taylor de a vedea pe cineva fiind acuzat pentru moartea ei după atâția ani de întrebări fără răspuns”, a spus el către CBS.

Următoarea audiere a lui Holloman va avea loc pe 29 octombrie.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA se pregătesc să interzică tehnologia chinezească pe mașinile americane autonome și cele cu acces la internet

Trei infractori români au ajuns pe lista celor mai periculoși răufăcători căutați de Europol. Pentru ce sunt dați în urmărire

California interzice toate pungile de plastic pentru cumpărături în magazinele alimentare

Janet Jackson a stârnit un scandal uriaș pe internet după ce a spus că vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, „nu este de culoare”

Partenerii noștri