Live

Polemică pe tema figurii din ceară care o înfățișa pe Sinead O’Connor. Un muzeu irlandez a retras-o după numai o zi de expunere

Data actualizării: Data publicării:
Sinead O’Connor. FOTO: Getty Images

Un muzeu irlandez va retrage o figură de ceară a cântăreței și compozitoarei Sinead O'Connor la doar o zi după ce a expus-o, ca urmare a reacțiilor din partea familiei și a publicului, a anunțat vineri CNN. Muzeul Național de Ceară din Dublin a dezvăluit figura lui O'Connor joi, pentru că era prima comemorare a morții cântăreței, dar imediat a stârnit critici din partea fratelui acesteia, John O'Connor, care a declarat pentru RTÉ's Liveline că figura de ceară „nu semăna deloc cu Sinead”, precum și din partea fanilor ei, dintre care unul a descris opera de ceară ca fiind „șocant de proastă” într-o postare pe rețeaua X (fostă Twitter).

O'Connor, care a murit din cauze naturale anul trecut, la vârsta de 56 de ani, era cunoscută pentru vocea sa deosebită, combinată cu o versificație excepțională, care îi exprima opiniile despre politică, spiritualitate, istorie și filosofie.

Succesul muzicii sale, cu single-uri precum „Nothing Compares 2 U”, combinat cu franchețea cu care a vorbit despre luptele sale cu dependența și boala mintală au făcut-o o figură influentă a culturii pop, în special în Irlanda sa natală.

John O'Connor a declarat că „ opera de ceară este hidoasă”. „Mi-am pierdut sora și pentru mine asta este important”, a spus el. „Din moment ce ea nu se află aici pentru a se apăra sau pentru a vorbi în numele ei, mi-am asumat responsabilitatea de a vă contacta în legătură cu acest subiect”, s-a adresat el muzeului.

Ca răspuns la critici, muzeul a declarat că „lansează un nou proiect pentru a crea o reprezentare mai exactă”, după ce a fost de acord că „figura nu surprinde pe deplin prezența și esența unică a lui Sinead”, așa cum și-a propus muzeul.

„Echipa noastră de artiști calificați va începe acest proiect imediat, asigurându-se că fiecare detaliu este meticulos creat pentru a celebra moștenirea ei în mod corespunzător”, a mai precizat muzeul.

Directorul muzeului, Paddy Dunning, care spune că a fost un prieten vechi al lui O'Connor, și-a cerut scuze familiei cântăreței la emisiunea Liveline de la RTÉ. El a explicat că sculptorul figurii de ceară nu se simțea bine și s-a retras după mulți ani de „muncă fantastică” pentru muzeu.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Apple pierde lupta cu UE. Compania trebuie să returneze Irlandei 13 miliarde de euro

Un băiețel de 4 ani a făcut praf un vas vechi de 3.500 de ani, în timpul unei vizite la muzeu. Cum a reacționat conducerea instituției

Fanii ironizează o statuie de ceară a lui Taylor Swift expusă la un muzeu din Germania: „Nu se poate mai rău”

Președintele Serbiei anunță că la Belgrad va fi construit un muzeu dedicat lui Novak Djokovic

Partenerii noștri