Live

Planurile post-pandemie ale lui Boris Johnson. Regina Elisabeta a susținut discursul tradițional în Parlamentul britanic

Data actualizării: Data publicării:
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Foto: Profimedia Images

Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, și-a stabilit prioritățile post-pandemie în cadrul discursului tradițional al Reginei Elisabeta a II-a, susținut la începutul fiecărei sesiuni parlamentare, relatează Reuters.

În cadrul unei ceremonii diferită de cele din anii anteriori, din cauza pandemiei de Covid-19, Regina Elisabeta a II-a a citit lista de proiecte pe care guvernul lui Boris Johnson intenționează să le pună în practică în următorul an – proiecte pentru crearea de locuri de muncă, reforme în sistemul de sănătate sau reducerea birocrației post-Brexit.

În cele 18 luni care au trecut de când conservatorii și Boris Johnson au obținut o majoritate confortabilă la ultimele alegeri parlamentare, pandemia de coronavirus a eclipsat toate planurile premierului și a absorbit multe dintre resursele guvernului.

Pe lângă problemele cauzate de pandemie, Boris Johnson se confruntă cu acuzații de corupție care ar putea să îi încheie mandatul mai repede decât s-ar fi așteptat. Acum, Johnson, încearcă să își restabilească programul de guvernare.

Prioritatea guvernului meu este să producă o recuperare națională după pandemie care să facă Regatul Unit mai puternic, mai sănătos și mai prosper. Pentru a obține asta, guvernul va adopta politici pentru creare de locuri de muncă, pentru susținerea companiilor și creșterii economice și a minimiza impactul negativ al pandemiei asupra serviciilor publice”, a spus Regina în discursul citit în fața parlamentarilor.

De asemenea, premierul britanic vrea abrogarea legislației care reglementează mandatul parlamentarilor și care fixează data alegerilor. Conform The Guardian, dacă această lege va fi abrogată, premierul va putea să declanșeze alegeri anticipate oricând va considera că este necesar.

Boris Johnson vrea să demonstreze „beneficiile” Brexit

După ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la sfârșitul lui 2020, Johnson s-a străduit să demonstreze ceea ce el vede drept beneficiile Brexit. Nu a reușit însă să respecte un angajament pe care și l-a luat la referendumul din 2016 – livrarea de 350 de milioane de lire sterline pe săptămână către NHS, sistemul de sănătate britanic.

În schimb, guvernul său va încerca să reducă „birocrația UE” prin optimizarea procedurilor de acordare a ajutoarelor de stat pentru companiile afectate de actuala situație economică. Acest plan face parte dintr-un efort mai larg care include reforme în educație care să permită „învățarea de-a lungul vieții” și reconversia profesională.

În ce privește schimbările climatice, guvernul și-a reiterat angajamentul de a ajunge la emisii de carbon zero până în 2050.

Majoritatea politicilor și planurilor din discursul Reginei sunt cele asumate anterior, însă, iar opoziția laburistă a criticat guvernul pentru faptul că nu a reușit să își îndeplinească angajamentele.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Diferență de la cer la pământ! Cum au lăsat kosovarii vestiarul pe Arena Națională, după scandalul de proporții

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Marea Britanie ar putea beneficia de pe urma tarifelor propuse de Trump. Analiști: Deschide ușa pentru un acord comercial bilateral

Boris Johnson, dat afară din platoul unei emisiuni TV: În loc să vorbească despre alegerile din SUA, își lăuda cartea de memorii

Familia unui copil care a murit în 2013 din cauza unei boli asociate cu poluarea va primi despăgubiri de la Guvernul britanic

Brexitul a costat-o pe Marea Britanie 24 de miliarde de lire sterline, plus alte datorii de miliarde de euro

Partenerii noștri