Video&Foto Plajele din Odesa s-au redeschis chiar dacă în larg sunt plasate mine
Ucrainenii încearcă să revină pe cât posibil la viața dinaintea războiului. Guvernatorul regiunii Odesa a permis redeschiderea parțială a plajelor de la Marea Neagră, în ciuda minelor plasate în larg atât de ucraineni, pentru protecție, cât și de ruși, pentru a împiedica ambarcațiunile ucrainene să iasă din porturi.
Bolojan, despre fricile privind agenda de tip LGBT: Nu e a țării noastre. Ce spune liderul PNL despre stagiul militar obligatoriu
Kievul vrea să recruteze încă 160.000 de soldaţi
Cea mai modernă dronă a Moscovei a fost doborâtă
Ucraina dezvăluie detalii despre noua „rachetă-dronă”
Cei trei factori de care depinde soarta războiului din Ucraina
Soldații ruși s-au omorât între ei, după o noapte de beție
Concert la răsărit pe plajă. Corul Madrigal a cântat la prima oră a dimineții pentru câteva mii de oameni
Rușii au bombardat un centru comercial din Ucraina
Zelenski, după atacul Rusiei asupra spitalului de copii din Kiev: Îmi vine să-l omor pe Putin
Tânăr din Odesa: Vreau să înot în sfârșit și să nu mă mai gândesc măcar puțin la război, să nu-mi fugă gândul la război.
Reporter: Ai văzut și ai trecut prin multe, nu-i așa?
Tânăr din Odesa: Da, Nikolaev a fost bombardat puternic. Nici la știri nu ați văzut cât de mult. Școala mea nu mai există.
Plajele deschise acum parțial la Odesa sunt momentan singurele suficient de sigure pentru a li se permite oamenilor să intre chiar câțiva zeci de metri în apele Mării Negre. Tocmai de aceea au venit pe țărm și oameni din alte zone decât orașul Odesa. Toți simt nevoia unei destinderi după un an și jumătate de bombardamente.
"Mi-ar plăcea să mă întorc la Marea Azov. Este mai aproape de noi și marea de acolo se simte mai mult ca acasă. Dar asta este, pentru moment."
"Am visat să merg la plajă și să inhalez aer sărat. Ne-a lipsit foarte mult. Dar siguranța este o prioritate. Aici, am aflat că apa este satisfăcătoare, apa este curată."
Pentru a nu fi incidente nedorite, plajele sunt protejate cu plase speciale amplasate în mare.
Oleksandr, salvamar: "O plasă antimine a fost plasată între cele două cheiuri de acolo. Furtuna poate împinge minele de mică adâncime la suprafață, astfel încât ele să plutească. Există explozibil în interiorul minei, dar mina este plutitoare. Plasa le va opri."
Autoritățile trimit periodic scafandri pentru a verifica fundul mării, tocmai pentru a fi sigure că valurile și resturile aduse de ele nu perforează plasa de protecție și astfel să deschidă calea minelor spre țărm.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News