Peskov spune că Rusia vrea să-și dezvolte relațiile cu Coreea de Nord, „indiferent de ce cred alte țări”: „Este vecinul nostru”
Rusia intenționează să-și dezvolte relațiile cu Coreea de Nord, indiferent de opinia altor țări, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. El a refuzat să spună dacă Kim Jong Un va merge în Rusia pentru a se întâlni cu Vladimir Putin, potrivit TASS.
„Avem propriile noastre relații cu Phenianul. Apreciem aceste relații, deoarece Coreea de Nord este vecinul nostru și, desigur, vom continua să dezvoltăm relații cu ei, indiferent de opinia altor țări”, a spus el.
Peskov a comentat o acuzație recentă a consilierului pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, cu privire la planurile Coreei de Nord de a furniza arme Rusiei.
Peskov a refuzat din nou să spună dacă Kim Jong Un va merge în Rusia.
„Nu avem nimic de spus pe această temă. Așa cum nu am avut nimic de spus înainte, nu avem nimic de spus acum”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Pe 5 septembrie, Peskov a refuzat, de asemenea, să comenteze un raport al New York Times, care susținea că liderul Coreei de Nord va vizita Rusia în curând.
Kim Jong Un ar urma să se întâlnească cu Putin
Serviciul Naţional de Informaţii al Coreei de Sud (NIS) crede că liderul nord-coreean, Kim Jong Un, ar putea opta pentru o „rută diferită” faţă de cea folosită anterior pentru a vizita Rusia în vederea unui presupus summit cu preşedintele Vladimir Putin, a declarat un parlamentar sud-coreean, citat de EFE, potrivit Agerpres.
Deputatul Partidului Puterii Poporului (PPP, conservator), Yoo Sang-bum, a spus că directorul NIS, Kim Kyou-hyun, a declarat în faţa comisiei parlamentare de informaţii că „aşa cum a scris New York Times, există posibilitatea ca Kim Jong Un să efectueze o vizită surpriză (în Rusia), optând pentru o rută diferită decât cea preconizată”.
New York Times a avansat luni posibilitatea ca Putin şi Kim să se întâlnească săptămâna viitoare la Vladivostok, în Orientul Îndepărtat al Rusiei, pentru a parafa, printre altele, un schimb de armament, tehnologie aerospaţială şi militară.
Concret, Putin ar dori ca Phenianul să vândă Rusiei artilerie şi rachete antitanc, pe care Moscova le-ar putea folosi în Ucraina, în timp ce Coreea de Nord ar căuta tehnologie avansată pentru fabricarea de sateliţi şi submarine cu propulsie nucleară, precum şi ajutor alimentar.
Editor : Bianca Chirilă
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News