Live

Pentagonul răspunde amenințării cu răzbunarea a Rusiei, după atacul ucrainean din Crimeea: „Ucraina își ia propriile decizii”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Gulliver/GettyImages

Pentagonul a răspuns, luni, Rusiei după ce regimul de la Kremlin a dat vina pe guvernul SUA pentru atacul lansat de Ucraina împotriva Crimeei ocupate - „Ucraina ia propriile decizii și își conduce propriile operațiuni militare”. Anterior, Rusia a acuzat SUA că „se implică” în războiul din Ucraina și a promis răzbunare.

„Ucraina îşi ia propriile decizii de ţintire şi îşi conduce propriile operaţiuni militare”, a declarat maiorul Charlie Dietz, purtător de cuvânt al Pentagonului. Un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe a declarat că orice pierdere de vieţi civile este o tragedie.

„Acest lucru include cu siguranţă mii de ucraineni nevinovaţi care au fost ucişi de forţele ruse de la începutul acestui război de agresiune al Rusiei”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Oficialii ruşi au declarat că cel puţin doi copii au fost ucişi în atacul de duminică împotriva Sevastopolului. O înregistrare video arată oameni fugind de pe o plajă din apropiere de Sevastopol, unii dintre răniţi fiind transportaţi pe şezlonguri.

Rusia a declarat că armele au fost furnizate de Statele Unite şi dirijate de experţi militari americani, care au furnizat date pentru acestea.

Rusia a convocat-o pe ambasadoarea SUA, Lynne Tracy, la ministerul de externe rus, unde a fost acuzată că SUA „duce un război prin interpuși împotriva Rusiei şi a devenit efectiv un participant la conflict”. Rușii i-au spus lui Tracy că atacul „nu va rămâne nepedepsit”. „Vor urma, cu siguranță, represalii”, au mai spus reprezentanții regimului criminal de la Kremlin.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Momentul în care drone ucrainene lovesc un depozit de combustibil în regiunea Krasnodar, din Rusia

Rusia, înfuriată că R. Moldova ia măsuri împotriva diplomaților ruși: O să avem o reacție adecvată

Robert Fico și-ar fi dorit să meargă cu Viktor Orban la Moscova: Sănătatea nu mi-a permis să-l însoțesc

Biden spune că doar "Domnul Atotputernic" l-ar putea convinge să renunțe: "Nimeni nu e mai calificat ca mine pentru a fi preşedinte"

Partenerii noștri