Live

Paşaport sanitar în Sankt Petersburg. Doar cei vaccinați sau testați vor mai putea merge la restaurante și la magazine

Data publicării:
Autorităţile din Sankt Petersburg au anunţat implementarea progresivă a paşaportului sanitar, din cauza creşterii numărului de infectări cu COVID-19. Foto: Profimedia

Autorităţile din Sankt Petersburg au anunţat implementarea progresivă a paşaportului sanitar, din cauza creşterii numărului de infectări cu COVID-19. Numărul de infectări a explodat în toată Rusia, pe fondul campaniei lente de vaccinare şi al unor restricţii sanitare destul de limitate.

Începând de la 1 noiembrie, un cod QR va fi necesar în Sankt Petersburg pentru accesul la evenimente sportive sau culturale care reunesc mai mult de 40 de persoane, a anunţat luni viceguvernatorul fostei capitale imperiale a Rusiei, Boris Piotrovski, relatează AFP, citată de Agerpres.

Codurile QR sunt acordate persoanelor care au făcut ambele doze ale unui vaccin anti-COVID-19 şi celor care au efectuat un test PCR cu rezultat negativ în urmă cu cel mult 72 de ore.

Începând de la 15 noiembrie, această măsură va fi extinsă şi pentru piscine, centre de fitness, teatre, cinematografe, muzee şi spectacole de circ, iar de la 1 decembrie se va aplica şi în cazul restaurantelor şi magazinelor din Sankt Petersburg.

Vor fi exceptate cafenelele din gări şi aeroporturi, precum şi farmaciile şi magazinele de produse alimentare.

Autorităţile locale au recomandat totodată tuturor angajatorilor din Sankt Petersburg să implementeze regimul de muncă la domiciliu pentru angajaţii lor începând din 1 noiembrie.

Rusia a înregistrat luni un nou record de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, pentru a cincea zi consecutivă.

Potrivit bilanţului oficial al Guvernului, 34.325 de infectări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, un nou record de la începutul pandemiei. Tot luni au fost raportate şi 998 de decese asociate COVID-19.

Sâmbătă, Rusia a depăşit pentru prima dată pragul simbolic de 1.000 de decese din cauza COVID-19 într-o singură zi, raportând 1.002 de victime. Din acest punct de vedere, Rusia este ţara cel mai grav afectată de pandemia de coronavirus în Europa.

Doar 32% dintre ruşi sunt vaccinaţi cu schemă completă, conform statisticilor oficiale, pe fondul neîncrederii populaţiei faţă de vaccinuri.

Pandemia înregistrează o evoluţie explozivă şi în contextul în care restricţiile sanitare impuse de Guvern sunt foarte limitate, chiar dacă mai multe regiuni au reintrodus recent obligativitatea prezentării codurilor QR pentru a avea acces în spaţiile publice.

Autorităţile de la Kremlin, dorind să protejeze economia, au refuzat să decreteze un lockdown la scară naţională.

De la începutul pandemiei, Guvernul rus a raportat oficial 224.310 de decese asociate COVID-19, acesta fiind cel mai mare bilanţ din Europa. Institutul de statistică Rosstat, care foloseşte o definiţie mai largă a deceselor asociate noului coronavirus, afirmă că numărul deceselor a depăşit în realitate pragul de 400.000.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Sârbii l-au descoperit pe românul care a câștigat milioane, dar a pierdut totul: ”A rămas fără bani, dinți, soție și copil”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atac masiv al rușilor asupra orașului ucrainean Zaporojie: 13 morți și 29 de răniți

Lituania se deconectează de la rețeaua electrică rusă și întăreşte securitatea la conexiunile europene, de teama unor sabotaje

Câți soldați ar fi pierdut Ucraina în regiunea rusă Kursk. Anunțul făcut de Ministerul rus al Apărării

Aproape 30.000 de ucraineni au fost înregistrați oficial ca „dispăruți” în 2024. „Repatriem cadavre în fiecare lună”

Partenerii noștri