Live

Parlamentul European condamnă, printr-o rezoluție, întâlnirea lui Viktor Orban cu Vladimir Putin

Data publicării:
Viktor Orban, în vizită la Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Europarlamentarii îl sancționează și ei pe premierul ungar pentru gestul de sfidare la adresa Uniunii Europene. Parlamentul European a adoptat o rezoluție cu caracter simbolic prin care a condamnat vizita prim-ministrului Viktor Orban la Moscova, unde a discutat cu președintele rus, Vladimir Putin. Parlamentarii europeni au susținut că întâlnirea reprezintă ”o încălcare flagrantă a tratatelor UE și a politicii externe comune. Aceasta ar trebui să atragă consecințe pentru Ungaria”.

”Orban s-a întâlnit cu Putin pentru a denigra UE, pentru a proclama că are un plan de pace pe care nimeni nu îl cunoaște și pentru a promova expansionismul rus”, a declarat liderul grupului socialiștilor din Parlamentul UE, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al guvernului ungar a răspuns că ”este inacceptabil să stigmatizezi o țară pentru că optează pentru soluții diplomatice”.

Anterior, Viktor Orban a susținut că atât vizita în Rusia, cât și cea în China, realizate la scurt timp după ce a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, fac parte din “misiunea sa de pace”.

Documentul, care face referire și la sprijinul UE pentru Ucraina, a fost aprobat de 495 dintre cei 679 de parlamentari europeni care și-au exercitat dreptul de vot. În rezoluție este reafirmat sprijinul pentru Ucraina, iar Ungaria este îndrumată să nu mai blocheze rambursările către statele membre ale UE care au furnizat ajutoare pentru Ucraina. 

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Odobescu, după atacul rușilor asupra unei nave care transporta cereale în Marea Neagră: Este o escaladare fără precedent

Zelenski le reproșează aliaților că nu doboară rachetele și dronele rusești: Le e frică și să vorbească despre asta

Zelenski: Rachetele ATACMS cu rază lungă de acțiune sunt inutile dacă nu putem lovi în interiorul Rusiei

Unul dintre ultimii mari consumatori de gaze rusești din Uniunea Europeană închide robinetul, pentru prima dată în ultimele decenii

Partenerii noștri