Live

Panică la bordul unui Boeing 737 Max. Avionul a coborât 7.600 de metri în 5 minute. 17 pasageri au fost răniți

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Un avion Korean Air a trebuit să se întoarcă din drum și să aterizeze de urgență din cauza unei probleme la sistemul de presurizare. Aeronava Boeing plecase spre Taiwan, dar la aproximativ jumătate de oră de la decolare, când era deasupra unei insule, piloții au coborât brusc 7.600 de metri în doar cinci minute, potrivit datelor de la FlightRadar24. Autoritățile sud coreene spun că 17 persoane au primit îngrijiri medicale după incident.

Avionul Boeing 737 Max 8 a decolat de pe Aeroportul Internațional Incheon la 4:45 p.m. ora locală, sâmbătă, a precizat agenția sud-coreeană de presă Yonhap, citată de Business Insider.

O defecțiune la sistemul de presurizare a fost detectată în timp ce avionul zbura deasupra insulei Jeju din sudul Coreei de Sud, potrivit Yonhap.

La aproximativ 30 de minute de la decolare, avionul a început să coboare brusc, pierzând 7.600 de metri altitudine în doar 5 minute, potrivit datelor de la FlightRadar24.

Aceasta este o procedură obișnuită atunci când sunt detectate probleme de presurizare, pentru a evita rănirea a pasagerilor și a echipajului din cauza lipsei de oxigen.

Avionul are o vechime mai mică de cinci ani și a fost livrat companiei Korean Air în iulie 2022, conform Plane Spotters Net.

„Angajamentul nostru față de siguranța și bunăstarea pasagerilor și echipajului nostru rămâne neschimbat. Ne cerem scuze tuturor celor afectați de acest incident", a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Pasagerii zborului afectat au ajuns în siguranță pe aeroportul internațional Taichung duminică, cu un alt avion, potrivit Taipei Times.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Turbulențe puternice deasupra Atlanticului. Un pasager dintr-un avion a ajuns în compartimentul pentru bagaje, zeci au fost răniți

Un avion Air Europa a aterizat de urgență în Brazilia după ce mai multe persoane au fost rănite din cauza turbulențelor „severe”

Probleme pentru un avion israelian. A aterizat de urgenţă în Turcia, iar personalul la sol a refuzat alimentarea

Alaska Air a returnat companiei Boeing avionul căruia i s-a desprins un panou în timpul zborului

Partenerii noștri