Live

Pandemia de coronavirus duce la creşterea sărăciei extreme pentru prima dată în ultimii 22 de ani

Data publicării:
Oameni pe strada, in saracie extrema. Foto: Guliver/GettyImages

Sărăcia extremă va creşte anul acesta pentru prima dată în peste două decenii. Pandemia de Covid-19 va face ca 115 milioane de oameni să se încadreze în această categorie până la finalul anului, arată Banca Mondială.

Până în 2021, cifra celor aflaţi sub pragul sărăciei extreme ar putea ajunge la 150 de milioane, arată cifrele citate de BBC News.

Sărăcia extremă este definită ca nivelul de trai al unei persoane care are mai puţin de 1,9 dolari pe zi (7,8 RON).

Creşterea sărăciei extreme înregistrată anul acesta este prima din 1998, când criza financiară asiatică a zguduit economia globală.

Înainte de pandemie, rata sărăciei extreme era de aşteptat să scadă la 7,9% în 2020. Dar acum este probabil să afecteze între 9,1% şi 9,4% din populaţia lumii, arată raportul Băncii Mondiale.

La polul opus, miliardarii lumii şi-au văzut averile crescând pe perioada pandemiei. Bogaţii care şi-au obţinut averile din tehnologie sau industrie au ajuns să aibă sume record.

Averile celor mai bogaţi oameni din lume au crescut cu 27,5% la 10,2 miliarde de dolari din aprilie până în iulie a acestui an, potrivit unui raport al băncii elveţiene UBS, citat de Mediafax..

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Copiii români de la țară, victimele sărăciei. 250.000 dintre ei se culcă flămânzi seară de seară. „Am învățat că nu trebuie să renunț”

Joe Biden anunță o contribuție „istorică” de patru miliarde de dolari pentru țările sărace

Românii, printre cei mai mulțumiți de viața lor, din Europa Centrală şi de Est. Se tem însă de creşterea sărăciei şi crize alimentare

COVID-19: Șase angajați care au fost concediați pentru că au refuzat vaccinul au primit câte un milion de dolari fiecare

Partenerii noștri