Live Text Alertă de raid aerian în toată Ucraina, după ce Rusia a ridicat de la sol avioanele MIG-31 dotate cu rachete Kinjal
Cel puţin șapte persoane au fost ucise luni într-un atac cu două rachete ruseşti asupra unei clădiri rezidenţiale din Pokrovsk, în estul Ucrainei, regiune în care armata rusă susţine că câştigă teren în ultimele zile. Un alt atac a avut loc în Herson, unde doi oameni au murit. Pe de altă parte, primul lot de tancuri americane Abrams a primit aprobare oficială pentru a fi trimis în Ucraina. 31 de tancuri, la pachet cu muniţii și piese de schimb, ar urma să ajungă până la toamnă, spune şeful de achiziţii al armatei Statelor Unite. Ucraina mai primește și 50 de tancuri Leopard de la un cumpărător misterios. Tancurile au fost achiziționate de la o companie privată din Belgia pentru a le dona Kievului.
Energoatom: Centralele nucleare vor fi la capacitate deplină pentru iarnă
ACTUALIZARE 22.00 Centralele nucleare ucrainene din teritoriile controlate de Kiev vor fi în capacitate deplină de furnizare a electricităţii înaintea iernii, a asigurat Energoatom, operatorul nuclear ucrainean, citat marţi de AFP, potrivit Agerpres.
"Vom intra în iarnă cu cele nouă reactoare la capacitate deplină", a afirmat preşedintele Energoatom, Petr Kotin, precizând că patru reactoare aflate în prezent în reparaţii vor fi operaţionale înainte de luna noiembrie, cu o putere totală de aproape 7.600 de megawaţi.
Ucraina are trei centrale nucleare, cu un total de nouă reactoare, pe teritoriul pe care îl controlează. Cea de a patra şi cea mai mare din Europa, cea de la Zaporojie, dotată cu şase reactoare, este ocupată de forţe ruse din martie 2022.
Centrala de la Zaporojie "înseamnă 6.000 de megawaţi (...) şi este deci foarte important să redobândim controlul şi nu va mai fi nicio problemă" în a furniza electricitate Ucrainei, a adăugat responsabilul ucrainean.
Acesta a mai spus că centralele nucleare aflate sub control ucrainean "nu au fost vizate direct" de bombardamentele ruse, menţionând şi că nu este surprins de afirmaţiile directorului general al Agenţiei internaţionale pentru energia atomică (AIEA), Rafale Grossi, potrivit cărora experţii agenţiei nu au găsit explozibil pe acoperişul centralei de la Zaporojie.
La începutul lui iulie, Ucraina a acuzat Moscova că pregăteşte o "provocare", armata afirmând că pe acoperişurile reactoarelor 3 şi 4 au fost "plasate obiecte similare unor dispozitive explozive".
Kotin a explicat că experţii AIEA "au avut un acces foarte limitat, pe acoperişul a două unităţi (din cele şase)".
Ucraina îşi numără victimele la Pokrovsk, Rusia afirmă că a lovit acolo o ţintă militară
ACTUALIZARE 21.50 Armata rusă a afirmat marţi că a ţintit un centru de comandă ucrainean la Pokrovsk, după ce Ucraina a acuzat-o că a bombardat clădiri civile în acest oraş din estul Ucrainei, ucigând şapte persoane şi rănind alte 81, potrivit ultimului bilanţ provizoriu, relatează AFP, potrivit Agerpres.
"În zona localităţii Krasnoarmeisk (numele sovietic al oraşului Pokrovsk, n. red. AFP), un centru de comandă avansat al grupării ucrainene Kortiţia a fost lovit", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.
"Este o minciună absolută", a reacţionat după această declaraţie purtătorul de cuvânt al comandamentului Est al armatei ucrainene, Serghei Cerevatîi.
Luni seară, într-un interval de timp de câteva zeci de minute, două rachete ruseşti au căzut peste un grup de imobile în centrul oraşului Pokrovsk, provocând cel puţin 7 morţi şi 81 de răniţi, dintre răniţi 31 fiind poliţişti. Dintre cele circa 12 clădiri avariate, cea mai afectată este o clădire de locuinţe cu cinci etaje şi un hotel din vecinătate. La parterul acelei clădiri se afla pizzeria "Corleone", frecventată mai ales de jurnalişti în acest oraş din provincia Doneţk situat la circa 40 de kilometri de linia frontului din estul Ucrainei.
Rusia "încearcă să transforme Doneţk-ul în ruine şi pietre calcinate", a declarat după atac preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a vorbit despre un atac împotriva "unui imobil rezidenţial obişnuit".
Adresându-se ucrainenilor, în mesajul său difuzat în fiecare seară, Zelenski a promis că Ucraina va riposta militar împotriva Rusiei în Marea Neagră pentru a determina Moscova să ridice blocada asupra porturilor ucrainene şi asupra exporturilor de cereale.
"Dacă Rusia continuă să domine Marea Neagră, în afara teritoriului ei, blocându-ne sau trăgând asupra noastră din nou, lansând rachete asupra porturilor noastre, Ucraina va face la fel. Aceasta este doar apărarea oportunităţilor noastre", a adăugat el, după ce armata ucraineană a reuşit săptămâna trecută să lovească cu drone maritime o navă militară rusă în portul Novorossisk şi o navă-cisternă a Rusiei în zona strâmtorii Kerci.
"Noi nu avem atât de multe nave. Dar ei (ruşii) trebuie să înţeleagă clar că la sfârşitul războiului vor avea zero nave, zero", a susţinut Zelenski, care a cerut Rusiei să nu mai atace porturile ucrainene cu drone şi rachete şi să permită exportul cerealelor ucrainene, după ce Rusia s-a retras din înţelegerea care a permis aceste exporturi printr-un coridor sigur pe Marea Neagră, acuzând că nu a fost respectată componenta ce prevedea înlesnirea exporturilor de cereale şi îngrăşăminte ruseşti, îngreunate indirect prin efectul sancţiunilor financiare occidentale împotriva Rusiei.
Cât despre evoluţia frontului, Rusia a susţinut luni că trupele sale au înaintat către Kupiansk, un oraş din estul Ucrainei situat la circa 150 de kilometri nord de Pokrovsk, într-o zonă recucerită în septembrie anul trecut de trupele ucrainene şi unde armata rusă desfăşoară o contraofensivă de mai multe săptămâni, în timp ce armata ucraineană desfăşoară în sud şi est o contraofensivă pentru a încerca recuperarea teritoriilor ocupate de Rusia.
Progresele contraofensivei ucrainene au fost până în prezent limitate, întrucât ruşii au construit linii defensive puternice, cu tranşee, capcane anti-tanc şi câmpuri minate. În timp ce Moscova consideră că această contraofensivă ucraineană este un eşec, Kievul şi unii responsabili occidentali afirmă că este nevoie de mai mult timp înainte de a trage concluzii, luptele fiind foarte grele.
Kievul spune că forțele sale au avansat pe frontul din sud
ACTUALIZARE 21.00 Trupele ucrainene continuă operațiunile ofensive în direcțiile Melitopol și Berdiansk, din regiunea sudică Zaporojie, și au intrat în prima linie de apărare a forțelor ruse, a anunțat Serhii Kuzmin, comandantul adjunct al grupării operaționale și strategice Tavria, potrivit CNN.
„Trupele ucrainene continuă operațiunile ofensive în zona satului Robotine. Există unele progrese de sute de metri în această direcție. Acțiunile ofensive continuă, de asemenea, în sectorul Berdiansk. Există și acolo progrese, forțele noastre de apărare avansează. Distrugem inamicul”, a declarat oficialul marți la televiziunea națională ucraineană.
Berdiansk este foarte intens minat, a explicat el.
„Există o mulțime de ocupanți în această zonă – probabil că numărul lor pe metru pătrat este același cu numărul de mine. Am ajuns deja la prima linie de apărare a ocupanților. Prima linie este foarte dificilă, dar militarii noștri o străbat și avansează. Această mișcare este încetinită de câmpurile minate și de lipsa noastră de aviație”, a mai spus el.
CNN precizează că nu poate verifica în mod independent aceste afirmații, adăugând că, în ultimele zile, Ministerul rus al Apărării și surse rusești neoficiale au afirmat că atacurile ucrainene în zona Robotine au fost respinse, un blogger militar rus afirmând că tranșeele din zonă care fuseseră ocupate de trupele ucrainene au fost ulterior recucerite.
Tehnică romnească pe frontul din Ucraina
ACTUALIZARE 18.30 Tehnică românească pe frontul din Ucraina. O publicație din Olanda a făcut o analiză a tehnicii și muniției utilizate de armata ucraineană și a descoperit tehnică și din țara noastră. Vorbim despre blindate, lansatoare de rachete, precum și muniție.
Citește continuarea AICI
Alerte de raid aerian în toată Ucraina
ACTUALIZARE 18:20 O alertă de atac aerian a fost declarată în toată Ucraina. Suspilne precizează că motivul alertei este decolarea avioanelor MiG-31K de pe aerodromul Savasleika din regiunea Nijni Novgorod, Rusia. Aeronavele pot transporta rachete Kinjal.
As of 5:55 pm, there is a threat of a missile attack across the entire territory of Ukraine. pic.twitter.com/JjFE13xfGF
— Iryna Voichuk (@IrynaVoichuk) August 8, 2023
Ucraina primește 50 de tancuri Leopard de la un donator misterios
ACTUALIZARE 17:30 Ziarul belgian De Standaard scrie că un cumpărător misterios a achiziționat 50 de tancuri Leopard 1 de la o companie privată din Belgia pentru a le dona Kievului. Primele două tancuri sunt deja transportate în Ucraina.
Tancurile provin din stocul deținut de Freddy Versluys, CEO al companiei belgiene de apărare OIP Land Systems, care a cumpărat 50 de tancuri în urmă cu un deceniu, când armata belgiană le-a vândut pentru a reduce cheltuielile.
Ministrul belgian al Apărării, Ludivine Dedonder, a anunțat în ianuarie 2023 că guvernul dorește să cumpere tancurile pentru a le dona Ucrainei. Cu toate acestea, Dedonder a spus că prețul cerut a fost „nerezonabil”.
Versluys refuză să spună cine sau în ce țară este cumpărătorul sau cât a plătit. Până acum, doar Germania, Danemarca și Țările de Jos au spus că vor furniza tancuri Leopard 1 Ucrainei.
Ucraina susține că a dejucat o tentativă a hackerilor ruși de a intra în serverele forțelor armate
ACTUALIZARE 17:20 Serviciile speciale ucrainene au dejucat tentativa hackerilor ruși de a pătrunde în sistemul informatic de luptă al forțelor armate ucrainene, a anunțat marți serviciul de securitate al SBU, potrivit The Guardian.
„Ca urmare a măsurilor complexe, SBU a interceptat și a blocat acțiunile ilegale ale hackerilor ruși care au încercat să pătrundă în rețelele militare ucrainene și să organizeze colectarea de informații”, informează SBU într-un mesaj pe Telegram.
Serviciul a spus că hackerii au încercat să obțină acces la „informații sensibile despre acțiunile forțelor armate ucrainene, locația și mișcarea forțelor de apărare, suportul tehnic al acestora”.
Specialiștii cibernetici au descoperit că hackerii plănuiau să folosească tablete militare ucrainene pentru a răspândi viruși în sistemul informatic de luptă, a spus SBU.
Ucraina a raportat o creștere a încercărilor rusești de a intra în sistemele informatice ale guvernului ucrainean, forțelor armate și sectorului energetic de la începutul invaziei ruse din februarie 2022.
Noi îngrijorări la granița NATO. Belarus a început exerciții militare în apropiere de „coridorul Suwalki”
ACTUALIZARE 16:10 Belarus a început exerciții militare în apropierea graniței sale cu Polonia și Lituania, pe măsură ce cresc tensiunile cu cele două țări membre NATO din cauza mercenarilor Wagner care s-au mutat în Belarus. Exercițiile militare au loc în apropierea așa-numitului „coridor Suwalki”, un teritoriu care se întinde de-a lungul graniței polono-lituaniene și care ar putea face legătura cu exclavă rusă Kaliningrad, scrie The Guardian.
Atât Polonia, cât și Lituania au sporit securitatea la frontieră de când mii de luptători Wagner au sosit în Belarus, aliat Rusiei, în baza unui acord care a pus capăt rebeliunii lor armate la sfârșitul lunii iunie și le-a permis lor și liderului lor, Evgheni Prigojin, să evite acuzațiile penale. Liderii celor două țări NATO au spus că sunt pregătiți pentru provocări de la Moscova și Minsk într-o zonă sensibilă în care ambele țări se învecinează cu Belarus, precum și cu exclava rusă Kaliningrad. Comentariile au fost făcute la începutul lunii august, după ce două elicoptere din Belarus au zburat pentru scurt timp la joasă altitudine în spațiul aerian polonez. Autoritățile din Belarus au negat că elicopterele lor au intrat în Polonia.
Citește continuarea AICI.
CNN: Oficialii occidentali au evaluări din ce în ce mai sumbre pentru contraofensiva Ucrainei. „E cel mai dificil moment al războiului”
ACTUALIZARE 15:30 La câteva săptămâni de la începerea contraofensivei extrem de aşteptate a Ucrainei, oficialii occidentali au evaluări din ce în ce mai „sumbre” cu privire la capacitatea forţelor ucrainene de a recuceri un teritoriu semnificativ, au declarat pentru CNN patru oficiali americani şi occidentali de rang înalt.
„Vor vedea în continuare, în următoarele două săptămâni, dacă există o şansă de a face progrese. Dar ca ei să facă într-adevăr progrese care să schimbe echilibrul acestui conflict cred că este extrem, extrem de puţin probabil”, a declarat un diplomat occidental de rang înalt pentru CNN.
„Informările pe care le avem ne dau de gândit. Ni se reamintesc provocările cu care se confruntă”, a declarat reprezentantul Mike Quigley, un democrat din Illinois, care s-a întors recent de la întâlniri pe care le-a avut în Europa cu comandanţii americani care antrenează forţele blindate ucrainene. „Acesta este cel mai dificil moment al războiului”, spune congresmenul.
Principala provocare pentru forţele ucrainene este dificultatea continuă de a străpunge liniile defensive multistratificate ale Rusiei în estul şi sudul ţării, care sunt marcate de zeci de mii de mine şi de reţele vaste de tranşee. Forţele ucrainene au suferit pierderi uluitoare acolo, ceea ce i-a determinat pe comandanţii ucraineni să reţină unele unităţi pentru a se regrupa şi pentru a reduce pierderile.
„Ruşii au mai multe linii de apărare, iar ei (ucrainenii) nu au trecut cu adevărat de prima linie”, a declarat un diplomat occidental de rang înalt. „Chiar dacă ar continua să lupte în următoarele câteva săptămâni, dacă nu au reuşit să facă mai multe progrese de-a lungul acestor ultime şapte, opt săptămâni, care este probabilitatea ca ei să le facă brusc, cu forţe mai epuizate? Pentru că sunt condiţii extrem de grele”, subliniază diplomatul.
Citește continuarea AICI.
Marea Britanie impune noi sancțiuni legate de războiul Rusiei în Ucraina
ACTUALIZARE 15:15 Marea Britanie a decis marţi sancţiuni împotriva unui producător iranian de drone şi a mai multor alte companii străine, acuzate că aprovizionează Rusia cu arme şi cu componente destinate industriei sale militare pentru a le folosi în războiul din Ucraina, transmite Reuters.
Noul pachet include 25 de noi sancţiuni împotriva unor persoane şi societăţi din Iran, Turcia, Belarus, Slovacia, Elveţia, Emiratele Arabe Unite şi Rusia.
„Sancţiunile puternice de astăzi vor diminua şi mai mult arsenalul Rusiei şi vor strânge plasa lanţurilor de aprovizionare pe care se sprijină industria de apărare a lui Putin pusă acum în dificultate”, consideră ministrul britanic de externe James Cleverly.
Rușii spun că au lovit un post de comandă în Pokrovsk. Imaginile arată blocul distrus de atacul cu rachete
ACTUALIZARE 14:10 Ministerul rus al Apărării a declarat marți că forțele ruse au lovit un post de comandă ucrainean în regiunea Pokrovsk, din estul Ucrainei, cunoscută în Rusia drept Krasnoarmeysk, a informat agenția de presă Interfax, potrivit The Guardian.
Oficialii ucraineni au declarat că rachetele rusești au lovit orașul Pokrovsk de două ori luni seară, distrugând un hotel și blocuri, ucigând cel puțin șapte persoane, inclusiv salvatori, și rănind peste 80, potrivit Reuters.
📹The State Emergency Service of Ukraine showed footage from the site of the rubble of a residential building in #Pokrovsk, #Donetsk region. pic.twitter.com/Oh4Hg7HIrV
— KyivPost (@KyivPost) August 8, 2023
Rușii au rescris manualele de istorie în timp record, ca să fie siguri că elevii nu vor avea nicio șansă să afle adevărul despre război
ACTUALIZARE 13.20 Moscova a dezvăluit noi manuale de istorie care includ secțiuni despre invazia în Ucraina. Cărțile au fost scrise în câteva luni, înainte ca elevii să se întoarcă la școală, scrie The Guardian.
Ministrul rus al Educației Serghei Kravtsov a prezentat noul manual pentru elevii de clasa a XI-a la o conferință de presă, la Moscova. Manualul urmărește să transmită elevilor „obiectivele [ofensivei din Ucraina (...) misiunea de demilitarizare și denazificare astfel încât școlarii să fie convinși că așa stau lucrurile cu adevărat”, a spus el, repetând obiectivele declarate de Putin când a trimis trupe în Ucraina în februarie anul trecut. Cartea acoperă o perioadă din 1945 până în secolul XXI, iar Kravtsov a spus că va fi „în toate școlile pe 1 septembrie”.
Ucraina își evacuează cu drona răniții. Nicio țară nu a mai făcut asta până acum
ACTUALIZARE 12:10 Ucraina evacuează cu drona răniții de pe câmpul de luptă. Este prima țară din lume care face asta, scrie The Economist.
Potrivit publicației The Economist, este vorba despre aparate de mari dimensiuni, care pot transporta 180 de kilograme pe o distanță de 69 de kilometri. Nu se știe cât de des au fost folosite aceste drone și nici în ce regiuni ale țării s-a întâmplat acest lucru.
Chiar dacă nu existe cifre oficiale din partea Kievului, serviciile americane de informații spuneau în aprilie că în lupte au fost răniți aproape 115.000 de soldați ucraineni, față de până la 180.000 soldați ruși răniți.
Medvedev compară războiul din Ucraina cu invazia rusă din Georgia: „La fel ca în august 2008, inamicii noştri vor fi striviţi”
ACTUALIZARE 11:30 Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat marţi că duşmanii Rusiei vor fi înfrânţi în Ucraina aşa cum au fost înfrânţi în Georgia în urmă cu 15 ani.
„La fel ca în august 2008, inamicii noştri vor fi striviţi, iar Rusia va obţine pacea în condiţiile sale. Victoria va fi a noastră”, a declarat Medvedev.
Preşedinte al Rusiei între 2008 şi 2012, Medvedev a ordonat la 8 august al aceluiaşi an în care a sosit la Kremlin o campanie militară împotriva Georgiei, care trimisese trupe în regiunea rebelă Osetia de Sud de la graniţa cu Rusia.
Citește continuarea AICI.
Ucraina salută rezultatele summitului din Arabia Saudită
ACTUALIZARE 08.45 Ucraina a anunţat luni că este „mulţumită” de summitul organizat în Arabia Saudită, la sfârşitul săptămânii trecute, cu privire la un posibil acord de pace pentru încetarea luptelor şi la care Moscova nu a fost invitată, relatează AFP, citată de Agerpres.
La summitul care a avut loc la Jeddah au participat reprezentanţi din aproximativ 40 de ţări, între care China, India, Statele Unite şi Ucraina.
„Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele summitului”, a declarat şeful biroului preşedinţiei ucrainene, Andriy Yermak.
El a adăugat că principiul unei noi reuniuni a fost acceptat „dar nu a fost stabilită o dată exactă”, adăugând că „vor participa mai multe ţări”.
Anterior, Moscova reafirmase că numai capitularea Kievului ar putea pune capăt ofensivei sale.
„Suntem convinşi că o reglementare cu adevărat cuprinzătoare, durabilă şi echitabilă este posibilă doar dacă regimul de la Kiev încetează ostilităţile şi atentatele teroriste”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.
La Washington, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a calificat participarea Chinei la summit ca fiind „productivă”.
Reuniunea de la Jeddah s-a desfăşurat cu uşile închise şi într-o discreţie totală în ceea ce priveşte conţinutul său, aşa cum a fost cazul celei desfăşurate anterior la Copenhaga.
La această reuniune au participat consilieri ai şefilor de guvern şi reprezentanţi ai ministerelor de externe şi este de aşteptat să deschidă calea pentru un summit al liderilor pe care Kievul speră să-l organizeze în această toamnă în jurul Formulei de pace a preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, notează EFE.
Un preot ortodox din Ucraina a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a sprijinit invazia rusă
ACTUALIZARE 08.40 Un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru mai multe declaraţii publice în sprijinul invaziei Rusiei, a anuţat Biroul Procurorului General din Ucraina.
„El a fost găsit vinovat de încălcare a integrităţii teritoriale, acţiuni care au avut ca ţintă schimbarea violentă sau răsturnarea ordinii constituţionale, încălcarea egalităţii cetăţenilor şi justificarea, recunoaşterea legitimităţii, negarea agresiunii armate a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei”, se arată în declaraţia citată de CNN, potrivit News.ro.
Materiale care conţineau elemente de propagandă pro-rusă, care urmau să fie distribuite, au fost confiscate din calculatorul preotului, care era şeful diocezei Tulciîn, se arată în document.
Unde își petrec rușii vacanța de vară
Chiar și în timp ce războiul din Ucraina continuă, sute de mii de ruși sunt cu ochii pe destinații de vacanță populare pentru concediul de vară sau caută un loc sigur în care să se refugieze în așteptarea încheierii conflictului, scrie Politico.
Din cauza unei ruble foarte slabe și a problemelor economice cu care se confruntă țara, mulți ruși s-au văzut nevoiți să își petreacă lunile mai calde în Rusia, însă cei mai înstăriți dintre aceștia nu stau mult pe gânduri înainte să plece spre destinații însorite din Europa și Asia.
Asta înseamnă că mai sunt destul țări dispuse să îi primească, dar totul are un preț. Decizia politică de a primi mii de turiști din Rusia, un stat paria în multe țări din lume, a început să creeze deja probleme în paradis pentru aceste destinații turistice populare.
7 morți într-un atac în Donețk
Rachetele ruseşti au lovit centrul oraşului Pokrovsk de două ori luni seară, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kirilenko, citat de Reuters.
A doua rachetă a lovit oraşul controlat de Ucraina şi aflat aproape de linia frontului la 40 de minute de la prima, a spus guvernatorul. Racheta a ucis şi rănit salvatori, au declarat martori pentru un cameraman Reuters aflat acolo. Nouă poliţişti şi un militar au fost răniţi, însă majoritatea răniţilor sunt civili, inclusiv un membru al Consiliului local, au declarat oficiali ucraineni.
Katerina, o femeie de 58 de ani din Pokrovsk, era acasă când a auzit prima explozie şi s-a gândit că a scăpat de atac. Ea chiar i-a spus cuiva care sunase să verifice cum e că este bine, dar în acel moment locul a fost lovit pentru a doua oară. ”Asta a fost, bang – şi gata. O flacără mi-a umplut ochii. Am căzut pe podea, pe jos. Ochii (dor) tare...”, a declarat Katerina pentru Reuters, arătând mai multe zgârieturi în zona ochilor. Ea avea bandaje pe frunte.
Filmările din oraş arată salvatori căutând prin dărâmături, maşini şi un bloc de locuinţe cu balcoanele distruse.
O altă localnică, Lidia, de 75 de ani, a afirmat că şi ea vorbea la telefon în momentul celui de-al doilea atac. Ea luase de pe jos o perdea albă ruptă şi acoperită cu sticlă spartă. ”Dintr-odată, asta a zburat şi s-a înfăşurat în jurul meu. Apoi fereastra a căzut pe mine”, a spus ea, aşezată pe canapea. ”Am tăieturi pe spate. Tocmai m-am întors de la spital. Am tăieturi şi pe genunchi şi coapsă. Am avut sticlă aici”, a spus ea, arătând spre cap.
Andriy Yermak, şeful Administraţiei prezidenţiale a Ucrainei, a anunţat alte două victime civile ale atacurilor ruseşti în satul Kruhliakivka din regiunea Harkov. Au fost ucişi o femeie de 45 de ani şi un bărbat de aproximativ 60 de ani şi cinci oameni au fost răniţi, a afirmat guvernatorul regional din Harkov, Oleg Sinegubov.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News