Live

Galerie Foto Operațiune specială în Thailanda, în urma inundațiilor: mutarea a peste 100 de elefanți din calea apelor

Data publicării:
Animale evacuate din „Elephant Nature Park”, Thailanda, din cauza inundațiilor. FOTO: Facebook/ Elephant Nature Park

Peste 100 de elefanți din nordul Thailandei au fost evacuați dintr-un sanctuar pentru animale, cu risc ridicat de inundații și duși pe terenuri mai înalte, în urma unei operațiuni de salvare de vineri, 4 octombrie, relatează AFP, citată de Agerpres. Pe lângă elefanți, parcul mai găzduia alte 5.000 de animale.

Aproximativ 100 de angajați și voluntari din capitala turistică Chiang Mai, Thailanda, s-au mobilizat pentru a reloca mamiferele de la Centrul „Elephant Nature Park”, unul dintre cele mai mari din țară.

Potrivit unui reprezentant al parcului, numărul total al elefanților ajunge la 126, dintre care doar 117 au putut fi mutați, iar echipa oferă ajutor în continuare și pentru evacuarea celorlalți. 

Pe lângă elefanți, parcul găzduiește aproximativ 5.000 de animale, inclusiv câini, pisici, cai, porci și iepuri – dintre care unele au fost evacuate în ultimele zile după ce autoritățile au emis o avertizare de inundații, relatează CNN.

Directoarea centrului, Saengduean Chailert, a cerut guvernului să trimită „ajutor urgent”.

„Inundaţiile sunt mai grave decât în trecut. Întreaga regiune este inundată. Acum nu mai avem unde să mergem”, a scris aceasta într-o postare pe Facebook.

Inundații majore afectează peste 32.000 de gospodării din 18 provincii, în principal din nordul şi nord-estul Thailandei, deoarece ploile au crescut nivelul râului Ping, iar regiunea a fost lovită de ploi torențiale și de Taifunul Yagi, de la jumătatea lunii septembrie, a mai menționat Agerpres.

Editor : Andreea Stanciu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Dezastru în Bosnia: cel puțin 14 decese din cauza ploilor torențiale și a alunecărilor de teren

România se împrumută cu 500 de milioane de dolari pentru „managementul riscului de dezastre”

Prăpăd pe litoral după furtuna puternică. Mai mulți șoferi au rămas blocați în mașinile înghițite de apa care depășea chiar și un metru

Cine răspunde pentru prăpădul care n-a mai fost

Partenerii noștri