Live

OMS: Țările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19. „E o discuție sănătoasă”

Data publicării:
Vaccin împotriva COVID-19. Foto: Profimedia

Țările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, a spune Robb Butler, reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății Europa.

„Este o discuție sănătoasă”, a spus el într-un interviu pentru Sky News.

„Există lecții de istorie aici, în care astfel de decizii au venit în detrimentul încrederii, al incluziunii sociale. Deci este un subiect foarte delicat, dar credem că este timpul să avem această discuție, dintr-o perspectivă individuală și din cea a populației”, a spus Butler.

Afirmația apare în condițiile în care oficiali din mai multe țări europene au vorbit despre vaccinarea obligatorie ca soluție pentru oprirea pandemiei.

Numărul infectărilor este din nou într-o creștere explozivă în mare parte din Europa, ceea ce a dus la noi măsuri restrictive în țări precum Germania, Olanda și Austria - aceasta din urmă a intrat într-un nou lockdown total.

Butler a spus că doar 54% din populația celor 53 de state membre ale regiunii OMS Europa este vaccinată, „deci mai sunt atât de multe de făcut. Nu suntem încă unde ar trebui”.

„Se pare că urmează o perioadă îngrijorătoare”, a adăugat el.

Butler a vorbit și despre un studiu publicat săptămâna trecută în British Medical Journal, care a sugerat că transmiterea COVID-19 a fost prevenită în proporție de 53% prin folosirea măștii de protecție.
El a spus că doar 48% din populația de pe continent poartă masca.
„Dacă vedem o creștere a folosirii măștii, vom avea o reducere a numărului de cazuri și decese. Dacă 95% dintre oameni ar purta mască, credem că am putea salva aproximativ 160.000 de vieți în Europa”, a adăugat el.

Declarația vine după ce OMS a avertizat că aproximativ 700.000 de oameni vor muri din cauza COVID-19 până în martie anul viitor în Europa, dacă se menţine actuala tendinţă de răspândire a virusului.

Prognozele OMS arată că 25 de ţări din regiunea europeană - care include 53 de state din acest continent şi din Asia Centrală - riscă să fie afectate de o criză a paturilor în spitale, în timp ce alte 49 vor fi supuse unei presiuni ridicate sau extreme la secţiile de terapie intensivă (ATI), până în martie 2022.

„Pentru a trăi cu acest virus şi pentru a ne continua viaţa de zi cu zi, avem nevoie de o abordare care să meargă dincolo de vaccin. Acest lucru înseamnă să primim dozele standard şi un rapel dacă ne este oferit, dar şi să încorporăm măsuri preventive în rutina noastră”, a spus directorul OMS-Europa, Hans Kluge, într-un comunicat.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cum a reacționat românul trecut pe la Inter și Milan când a aflat cu ce se ocupă soția lui: ”Nu este nimic greșit”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția Chinei la solicitările OMS pentru acces la mai multe informaţii cu privire la COVID-19

Echipa lui Trump vrea să retragă SUA din Organizația Mondială a Sănătății. Ce impact ar putea avea decizia asupra sănătății globale

OMS avertizează că schimbările climatice reprezintă „o criză sanitară”. Malaria şi holera se vor răspândi mai repede

Adolescenții români, cei mai afectați de rețelele sociale. Cum luptă școala și părinții cu fenomenul. „Cum să dai vina pe copii?!”

Partenerii noștri