Live

Obama se alătură vocilor care îi cer lui Biden să se retragă din cursă

Data publicării:
Biden și Obama. Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, a afirmat în cercul său de apropiați că fostul său vicepreşedinte şi actualul lider la Casa Albă, Joe Biden, ar trebui ia în considerare în mod serios retragerea din cursa prezidențială, scrie, joi, Washington Post, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, Barack Obama le-a spus apropiaţilor săi, în ultimele zile, că şansele de victorie ale preşedintelui Biden s-au diminuat foarte mult, mai ales în urma dezbaterii electorale din 27 iunie cu Donald Trump, şi consideră, prin urmare, că actualul preşedinte trebuie să se gândească serios la viabilitatea candidaturii sale.

Biden şi-a văzut candidatura slăbită după acea dezbatere, în care a părut nesigur, adesea dezorientat şi incoerent. Aceasta a alimentat discuţiile despre capacitatea preşedintelui în vârstă de 81 de ani de a mai câştiga cursa prezidenţială şi de a-şi mai exercita atribuţiile. Totuşi, el a asigurat, cel puţin până în prezent, că rămâne în cursă, deşi inclusiv importanţi lideri democraţi din Congres i-au sugerat să se retragă.

Continuând la summitul NATO seria episoadelor care au ridicat semne de întrebare asupra acuităţii sale mintale, Biden l-a prezentat pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, drept „preşedintele Putin”, dar apoi s-a corectat. El a vorbit despre vicepreşedinta sa, Kamala Harris, ca fiind „vicepreşedintele Trump”, în timpul unei conferinţe de presă care fusese aranjată de consilierii săi tocmai pentru a încerca să arate că preşedintele încă este într-o formă bună după dezbaterea ratată din iunie.

Conform Washington Post, Barack Obama, care în prezent joacă un rol de consilier politic al lui Biden, a spus în discuţii private că acesta din urmă a fost un mare preşedinte, care acum ar trebui să-şi protejeze realizările ce riscă să fie puse în pericol dacă republicanii lui Trump vor prelua nu doar preşedinţia, ci şi controlul asupra Congresului.

De asemenea, mai scrie aceeaşi publicaţie, Obama este îngrijorat de scăderea lui Biden în sondaje şi de faptul că acesta din urmă este abandonat de mai mulţi donatori, care nu mai doresc să ofere fonduri pentru un candidat ale cărui şanse electorale scad.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Președintele american crede că Secret Service are nevoie de mai mult ajutor. Agenția are peste 8.000 de angajați

Donald Trump reacționează public după a doua tentativă de asasinat asupra sa. Ce a scris republicanul pe Truth Social

Cum au reacționat Joe Biden și Kamala Harris când au aflat despre incidentul cu Donald Trump

Cinci tactici de dezinformare folosite de Rusia pentru a încerca să influențeze alegerile din SUA | The Conversation

Partenerii noștri