Galerie Foto O statuie „hipersexualizată” a actriței Marilyn Monroe stârnește controverse în SUA. Inaugurarea a fost bruiată de proteste
O statuie a actriței Marilyn Monroe a fost ridicată săptămâna aceasta lângă Muzeul de Artă Palm Springs, în ciuda a numeroase proteste, a unei petiții populare, a unei acțiuni în justiție și a unui mic incendiu. Statuia a fost criticată pentru că este „hipersexualizată”, relatează CNN.
Duminică, membrii consiliului municipal au prezidat o ceremonie de inaugurare pentru sculptura artistului Seward Johnson, cunoscută sub numele de „Forever Marilyn” - sau #metoomarilyn pentru cei care consideră că este sexistă – care o arată pe actriță în celebra ipostază cu rochia albă ridicată de vânt.
Ceremonia a fost completată cu un zbor al unui avion de epocă, datând din Al Doilea Război Mondial, aparținând Muzeului Aerului din Palm Spring. Dar niciun lider al Muzeului de Artă nu a participat la ceremonia oficială. Ultimii patru directori ai muzeului s-au opus public amplasării ei acolo, la fel ca o serie de grupuri penru drepturile femeilor, inclusiv CReMa (Comitetul pentru relocarea lui Marilyn) și Women’s March LA.
Ambele grupuri au organizat proteste la ceremonia de inaugurare.
„Erau scandări non-stop, atât pro, cât și contra - nu prea auzeai difuzoarele”, a spus agentul imobiliar Chris Menrad, care a cofondat CReMa împreună cu designerul de modă Trina Turk.
„Scopul nostru a fost practic să întrerupem evenimentul și să ne comunicăm nemulțumirea”, a adăugat el.
Consiliul municipal, care a votat în unanimitate pentru a amplasa acolo statuia lui Marilyn Monroe, după ce a fost cumpărată de o agenție de turism finanțată de municipalitate, a spus că aceasta va stimula turismul. Trina Turk spune însă că singura realizare de până acum a fost apariția unor postări cu sculptura de Instagram, iar „postările de pe rețelele sociale nu plătesc facturi”.
„Ei spun că ajută afacerile din centrul orașului aflate în dificultate din cauza COVID. Dar dacă te uiți la locul ăsta, e o grădină zoologică. Veniturile noastre au fost mai bune decât în 2019", a adăugat ea, referindu-se la magazinul ei din centrul orașului.
Turk a adăugat că CReMa încearcă în continuare să obțină mutarea sculpturii de lângă muzeu printr-un proces împotriva municipațității și proprietarului statuii.
„Vom merge în instanță până la capăt, chiar dacă asta înseamnă să facem apel după apel. Cred că nici protestele nu se vor termina”, a mai spus Turk.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News