Live

O statuie de ceară a lui Abraham Lincoln s-a topit din cauza căldurii extreme din Washington D.C.

Data publicării:
Statuia lui Lincoln intactă (stânga) și după topire (dreapta). Foto: colaj capturi Twitter.

O statuie de ceară care îl înfățișa pe al 16-lea președinte al Statelor Unite, Abraham Lincoln, liderul care a condus eforturile de abolire a sclaviei, s-a topit din cauza căldurii extreme de la Washington D.C., marți, relatează BBC.

Capul statuii de ceară a fost complet distrus, în timp ce restul statuii s-a topit doar parțial. Statuia urmează să fie reparată, conform sursei citate.

Spațiul memorial dedicat președintelui Lincoln se află la Camp Barker, în Washington D.C., o tabără de refugiați de pe vremea Războiului Civil American (1861-1865) în care au fost găzduiți afro-americani eliberați – acum, acolo se află o școală gimnazială.

Statuia de ceară a fost pusă acolo ca parte a unei serii de monumente de ceară realizate de artistul Sandy Williams IV. Replica nu este doar o statuie de ceară, ci și o lumânare de mari dimensiuni, și nu este prima oară când are probleme.

Statuia a mai fost instalată în același loc în luna septembrie a anului trecut, însă prima variantă avea peste 100 de fitile care au fost aprinse prematur, fapt ce a dus la topirea unei părți semnificative a instalației chiar înainte de ceremonia de inagurare.

Noua variantă, instalată în februarie, a avut mai puțin fitile și are ca prezentare o placă informativă care îi îndeamnă pe oameni să stingă orice fitil pe parcursul a 1-2 minute.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum vrea NATO să securizeze ajutorul militar oferit Ucrainei dacă Trump ajunge iar președinte

Noi avertizări de vreme severă în România: Val de caniculă, urmat de furtuni puternice. Zonele afectate - HARTĂ

Biden, despre decizia privind imunitatea lui Trump: Înseamnă că, practic, nu există limite pentru un președinte. Un precedent periculos

Curtea Supremă din SUA i-a acordat imunitate lui Donald Trump în ancheta asaltului asupra Capitoliului. Trump: „O mare victorie”

Partenerii noștri