Live

O parte din baza de date a Serviciului Vamal din Republica Moldova a fost compromisă si scoasă la vânzare pe darknet

Data publicării:
Au demarat trei proiecte foarte importante care vor spori în mod semnificativ capacitatea şi vor facilita fluxurile de trafic de-a lungul frontierei dintre România şi Republica Moldova.

Serviciul Vamal din Republica Moldova a recunoscut că o parte din baza de date a fost compromisă. Informația a fost confirmată după ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe informații referitoare la faptul că aceasta ar fi fost scoasă la vânzare pe darknet pentru suma de 1.900 de dolari.

Potrivit Serviciul Vamal din Republica Moldova, incidentul ar fi avut loc acum șase luni și este un caz izolat. Instituția din țara vecină a fost menționat că de la momentul respectiv au fost luate măsuri suplimentare de protecție, iar în prezent sistemul informatic este „complet securizat” și activitatea instituției continuă în parametri normali, potrivit News.ro, care citează NewsMaker.

Serviciul Vamal a precizat, printr-un comunicat de presă, că incidentul a avut loc în luna mai 2024, moment în care o parte din baza de date a fost compromisă. Instituția dă asigurări că au fost implementate măsuri suplimentare de securitate şi proceduri stricte de audit pentru a preveni pe viitor astfel de situaţii.

„Continuăm să colaborăm cu experţi în securitate cibernetică şi cu autorităţile relevante pentru a asigura integritatea datelor şi pentru a identifica orice încercare de utilizare abuzivă a informaţiilor compromise. Orice persoană implicată în astfel de acţiuni va fi sancţionată conform legii ”, a declarat şeful Serviciului Vamal, Alexandru Iacub, potrivit sursei citate.

Informația potrivit căreia baza de data a Serviciului Vamal din perioada 2013-2014 a fost scoasă la vânzare pe darknet a apărut sâmbătă, 12 octombrie. Pentru documente se cerea suma de 1.900 de dolari.

Editor : Andreea Rubica

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A devenit milionar ”peste noapte”, după ce s-a însurat cu o femeie cu 18 ani mai în vârstă! Cu ce se ocupa înainte

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zeci de conturi false proruse au fost eliminate de Meta în Republica Moldova

Cum cumpără Ilan Șor voturile moldovenilor: investigația sub acoperire a unei jurnaliste infiltrate în rețeaua oligarhului pro-rus

Separatiștii de la Tiraspol cer ca referendumul pro-UE al Rep. Moldova să fie organizat și în Transnistria: „Am aşteptat cu răbdare”

Un influent senator american le cere şefilor Facebook şi Google să combată dezinformarea înainte de alegerile din Moldova

Partenerii noștri