Live

O nouă gafă a președintelui american. Ce a citit de pe prompter Joe Biden

Data publicării:
Joe Biden Foto: Profimedia

Preşedintele american Joe Biden a făcut o nouă gafă, în timpul unui discurs în care vorbea despre condiţiile meteorologice din Statele Unite. Acesta a citit, din greşeală, o instrucţiune care îi era adresată, scrie News.ro.

În timpul discursului, pe care l-a ținut într-un centru de Operaţiuni de Urgenţă, la Washington Joe Biden pe lângă alocțiunea pregătită a citit și instrucțiunea, care îi era adresată - „spune din nou”.

„Căldura extremă este prima cauză a mortalităţii legate de condiţiile meteorologice în Statele Unite, depăşind inundaţiile, uraganele şi tornadele la un loc”, a declarat el. După care a continuat cu propoziția: „spune din nou”.

Secvența a devenit rapid virală pe rețelele sociale și criticată de internauți. Aceștia au adăugat că a fost o scenă „jenantă”, „ridicolă” sau chiar „tristă”.

Preşedintele american nu este la prima gafă de acest fel. În 2022, într-un discurs despre avort, democratul a declarat „repetă fraza”, o instrucţiune care voia să-i amintească să sublinieze acea declaraţie din discurs.

Internauții au reacţionat atunci cu mult umor. Consecinţele acestei noi gafe ar putea să fie însă mult mai îngrijorătoare. În urma unei dezbateri dezastruoase cu fostul preşedinte Donald Trump, la Atlanta, joia trecută, doi democraţi aleşi în Congres i-au cerut preşedintelui să se retragă din cursa în alegerile prezxidenţiale din toamnă.

Editor : D.U.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Noul șef al Executivului de la Tokyo, în primul său discurs: "Ucraina de astăzi ar putea prefigura Asia de Est de mâine"

Bilanțul victimelor în urma uraganului Helene a depășit 100 de morți. Biden va merge, miercuri, în Carolina de Nord

Sprint pe final de mandat. Joe Biden, mesaj de adio la ONU: Există lucruri mai importate decât să rămâi la putere

Câte doze de vaccin împotriva mpox vor oferi Statele Unite către Africa. Anunțul președintelui Biden de la tribuna ONU

Partenerii noștri