O femeie din California a rămas fără mâini și fără picioare după ce a mâncat un pește gătit insuficient
Medicii i-au amputat unei femei din California ambele mâini și picioare, după ce a mâncat o bucată de pește tilapia insuficient gătit, relatează Business Insider.
Laura Barajas, în vârstă de 40 de ani, a cumpărat luna trecută peștele de la o piață locală din San Jose, apo l-a gătit și l-a mâncat singură acasă, a scris prietena ei Anna Messina în cadrul unei campanii umanitare organizate pe GoFundMe.
Barajas a stat mai mult de o lună în spital luptând cu o infecție cu bacteria Vibrio vulnificus, dar medicii au fost nevoiți să-i amputeze toate membrele, miercuri, pentru a-i salva viața.
„Vă rugăm să susțineți această familie frumoasă în această perioadă incredibil de dificilă. Ceea ce li s-a întâmplat lor ni s-ar putea întâmpla oricăruia dintre noi și, împreună, putem face o diferență semnificativă”, a scris Messina pe GoFundMe.
Pe 1 septembrie, Centrul pentru controlul bolilor din SUA a emis o alertă de sănătate, avertizând cu privire la o creștere a infecțiilor bacteriene cu Vibrio vulnificus în Statele Unite, din cauza creșterii temperaturii apei.
Vibrio vulnificus este o bacterie care prosperă în apele mai calde din Golful Mexic, potrivit CDC. Bacteriile Vibrio provoacă aproximativ 80.000 de îmbolnăviri în Statele Unite în fiecare an.
În Galveston, Texas, un bărbat a murit după ce a mâncat stridii contaminate cu Vibrio vulnificus, pe 29 august.
Semnele unei infecții cu Vibrio vulnificus sunt diareea apoasă, crampele stomacale, greața, vărsăturile și febra, spune CDC. O rană infectată poate prezenta roșeață, durere, umflături, căldură și decolorare, potrivit agenției americane, care adaugă că cea mai frecventă cauză a infecțiilor cu Vibrio este consumul de stridii și crustacee crude sau insuficient fierte.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News