Live

Video O fabrică rusească unde se produc piese pentru rachetele balistice Iskander a luat foc după un atac cu drone ucrainene

Data publicării:
Piese importante pentru armata rusă se fabrică acolo. Foto: Captură video X

Mass-media și canalele Telegram au postat videoclipuri cu un atac cu drone asupra fabricii Kremnii EL din orașul Briansk (Rusia) - o uzină care produce piese pentru industria de apărare.

Radio Svoboda a raportat că aceasta a fost cel puțin a patra oară când fabrica a fost atacată de drone, precizează Ukrainska Pravda.

Produsele fabricate la Kremnii EL sunt utilizate, printre altele, în industria de apărare, de exemplu în crearea sistemelor de apărare antiaeriană Pantsir și a sistemelor de rachete Iskander.

Autoritățile au încercat să diminueze impactul informațiilor și au declarat peste noapte că „podul unei clădiri nerezidențiale” a luat foc, iar pompierii au „stins rapid incendiul”. Acestea au adăugat dimineața că „una dintre drone s-a prăbușit într-o clădire nerezidențială” și că „nu a izbucnit niciun incendiu”.

Canalul Telegram Astra a raportat că locuitorii din zonă au confirmat atacul asupra fabricii.

Astra a raportat că fabrica Kremnii EL este unul dintre cei mai mari producători de microelectronică din Rusia, cu 94% din producția fabricii produsă pentru nevoile Ministerului rus al Apărării, conform unor statistici din 2017. Instalația deservește jucători importanți din industria de apărare, precum consorțiile Almaz-Antey, Aerospace Equipment, Sozvezdie și Vega.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Nu se mai ascund! Bănel Nicoliță și iubita lui, prima apariție publică după PATRU ani de relație: ”A stat cu mine”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Franța este deschisă invitării imediate a Ucrainei în NATO

Premierul britanic: Trimiterea de trupe nord-coreene în războiul din Ucraina reflectă „disperarea” Rusiei

Jurnalistă americană, specialistă în spațiul ex-sovietic: Europa ar trebui să fie în stare să se descurce fără Statele Unite

Reședința privată a premierului Netanyahu a fost ținta unui atac cu drone. Una a căzut în apropiere

Partenerii noștri