Live

Video Noul superbombardier american invizibil B-21 Raider intră în faza de producție. Cum arată în zbor noua bijuterie US Air Force

Data publicării:
Foto: Profimedia

Fabricantul Northrop și US air Force au dat publicității unul dintre zborurile de test ale noului superbombardier american invizibil B-21, zbor realizat zilele trecute, scrie DefenseOne.

„Începem cu adevărat să atingem o cadență destul de bună. De fapt, suntem capabili să generăm două zboruri de testare, uneori, în decurs de o săptămână, ceea ce, dacă vă gândiți la cât de departe suntem, este minunat”, a declarat Tom Jones, președintele Northrop's Aeronautics Systems. „Cred că suntem pe drumul cel bun.”

Compania are trei aeronave „în diferite configurații” în teste de zbor chiar acum, a declarat Jones miercuri la conferința anuală Air & Space Forces Association's Air, Space & Cyber. Două dintre ele sunt folosite pentru teste la sol și unul pentru teste de zbor.

„Nu vreau să mă păcălesc, dar am avut mai multe probleme cu dispozitivele de testare și cu instruirea personalului nostru de testare decât cu articolul de testare”, a spus Jones.


Faza de producție

Între timp, Northrop a început deja să construiască avioane de producție. Compania a primit undă verde pentru producția inițială la scară redusă după ce B-21 a efectuat primul său zbor în noiembrie.

Forțele Aeriene intenționează să cumpere cel puțin 100 de B-21 Raider pentru a-și înlocui bombardierele B-1 și B-2. Odată ce Raider-ul va intra în serviciu, va merge mai întâi la Baza Forțelor Aeriene Ellsworth. Serviciul a anunțat recent a doua și a treia bază de operare pentru B-21: Whiteman Air Force Base din Missouri și Dyess Air Force Base din Texas.

Cererea pentru forțele operaționale de bombardiere ale serviciului nu va face decât să crească pe măsură ce B-21 va deveni operațional în anii următori, a declarat comandantul Air Force Global Strike, Gen. Thomas Bussiere.

„Pe măsură ce trecem de la B-1 și B-2 la B-21 și de la modelul B-52H la B-52J, ne dăm seama că probabil nu vom vedea un semnal de scădere a cererii din partea comandamentelor noastre combatante regionale privind forțele operaționale de bombardiere”, a declarat Bussiere. „Pe măsură ce trecem de la moștenire la nou, B-21 va oferi un mare confort aliaților noștri”.

Fabricantul a publicat o nouă imagine și un videoclip cu B-21 zburând și aterizând la baza aeriană Edwards din California.

 

 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

După 1.930 de zile de muncă și un miliard de euro cheltuit pentru o ”bijuterie”, au primit o mare lovitură din partea instanței

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

43 de avioane chineze şi 8 nave de război au fost detectate în jurul Taiwanului în doar 24 de ore

Rusia se laudă că a pregătit un poligon de teste nucleare. „Dacă vine ordinul, putem începe în orice moment"

Un cuplu din Hong Kong a primit interdicție de la o companie aeriană după ce a hărțuit o femeie care și-a rabatat scaunul în avion

Cum a reușit un șoarece să deturneze un avion care zbura de la Oslo la Malaga

Partenerii noștri