Live

Nouă apariție publică a prințesei Kate: va asista duminică la finala masculină de la Wimbledon

Data publicării:
Prințesa Kate. Foto: Profimedia Images

Prinţesa Kate, care suferă de cancer, va asista duminică la finala masculină a turneului de tenis de la Wimbledon, a anunţat Palatul Kensington într-un comunicat.

Prinţesa de Walles, soţia moştenitorului tronului britanic William, „va asista la finala de simplu masculin a Campionatelor de la Wimbledon, duminică 14 iulie”, se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

După mai multe luni de absenţă din spaţiul public, Kate a revenit la îndatoririle publice în iunie, la Trooping the Colour, parada militară anuală care marchează oficial ziua de naştere a lui Charles, şi a declarat că speră să participe şi la alte evenimente pe parcursul verii.

„Fac progrese, dar, după cum ştie oricine trece prin chimioterapie, există zile bune şi zile rele, a spus ea într-un mesaj personal scris înainte de apariţia de luna trecută.

„Tratamentul meu este în desfăşurare şi va mai dura câteva luni, a spus prinţesa.

Palatul Kensington a refuzat să ofere detalii specifice despre tipul de cancer sau despre starea ei de sănătate, în afară de a spune că tratamentul a început în februarie.

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, a urmat şi el un tratament pentru cancer. El a revenit la îndatoririle publice în aprilie şi rămâne destul de ocupat, deşi angajamentele din agenda sa sunt limitate pentru a minimiza riscurile pentru recuperarea sa.

Sârbul Novak Djokovic îl va înfrunta în ultimul act pe spaniolul Carlos Alcaraz, într-o reeditare a finalei de anul trecut, când s-a impus ibericul.

În finala feminină, programată sâmbătă, se vor întâlni cehoaica Barbora Krejcikova şi italianca Jasmine Paolini.

La rândul său, prinţul William al Marii Britanii şi-a anunţat prezenţa la finala Campionatului European de fotbal - EURO 2024, care va avea loc duminică la Berlin, între echipele Spaniei şi Angliei.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kate Middleton, Prințesa de Wales, a scăpat de cancer, după 9 luni „incredibil de grele” și „înfricoșătoare”

Turneul de la Wimbledon a fost câștigat de Carlos Alcaraz, care l-a învins pentru a doua oară, în finală, pe Novak Djokovic

Kate Middleton, apariție spectaculoasă la Wimbledon. Prințesa de Wales a fost întâmpinată cu aplauze

Novak Djokovic va juca în finala de la Wimbledon cu Alcaraz. Ce mesaj i-a transmis adversarului său

Partenerii noștri