Live

Noi violenţe în Marea Britanie, după ce 3 fetițe au fost ucise într-un atac brutal. Trei poliţişti au ajuns la spital

Data publicării:
Protest după uciderea a trei fetițe într-un atac armat. Foto: Profimedia

Ciocniri au izbucnit vineri seara la Sunderland, nord-estul Angliei, unde forţele de ordine britanice au fost victimele unor „niveluri semnificative şi grave de violenţă”, potrivit poliţiei, fiind cele mai recente confruntări de la cele declanşate de uciderea a trei fetiţe la începutul săptămânii.

Imagini postate pe reţelele de socializare arată sute de persoane aflate în centrul oraşului Sunderland, atacând poliţia şi incendiind cel puţin o maşină. Trei poliţişti au fost spitalizaţi şi opt persoane arestate, potrivit poliţiei.

„Scenele şocante la care am asistat în Sunderland în această (vineri) seara sunt total inacceptabile”, a declarat un responsabil al poliţiei din Northumbria, Helena Barron, precizând că doi poliţişti sunt încă în spital.

Aceste fapte reaprind îngrijorarea cu privire la o recrudescenţă a violenţelor care au marcat ţara în cursul săptămânii, în timp ce joi seara situaţia fusese calmă, relatează AFP, citată de Agerpres.

Ministrul de Interne, Yvette Cooper, a promis pe platforma X că cei vinovaţi „vor plăti pentru violenţa şi comportamentul lor asasin”.

„Poliţia are sprijinul absolut al guvernului pentru a acţiona în cel mai energic mod posibil şi pentru a se asigura că întreaga forţă a legii este aplicată”, a adăugat ea, dând asigurări că autorii violenţelor „nu reprezintă Marea Britanie”.

Acest nou focar de violenţe survine în timp ce poliţia se pregăteşte pentru posibilitatea unui weekend tensionat.

În special la Londra, Poliţia Metropolitană a indicat că şi-a sporit efectivele „pentru a linişti” populaţia, în timp ce în capitala britanică urmează să aibă loc un marş pro-palestinian, precum şi un miting împotriva imigraţiei.

Atacul cu cuţitul care a costat viaţa a trei fetiţe luni la Southport, în nord-vestul Angliei, a provocat o avalanşă de zvonuri şi dezinformare în social media, în special din partea mişcării de extrema dreaptă, spre care autorităţile arată ca fiind la originea violenţelor de marţi seara, aminteşte AFP.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Merg la sală zilnic!" După ce a făcut marele anunț, Larisa Iordache a dezvăluit cum arată acum o zi din viața ei

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prințesa Kate și-a reluat activităţile oficiale, după şedinţele de chimioterapie. ”Sentiment reînnoit de apreciere a vieții”

„Surpriza” de care a avut parte un orădean după ce Poliția i-a restituit carnetul. Veste bună pentru șoferii cu permise schimbate în UK

Un băiat de 12 ani a înjunghiat 6 copii la o școală din Portugalia

Minerii sunt revoltați după recalcularea pensiilor și amenință cu proteste

Partenerii noștri