Live

"No-jab, no job". Angajaţii Citigroup care nu se vaccinează până în 14 ianuarie vor fi dați afară

Data publicării:
Vaccinare anti-Covid. FOTO: Profimedia Images

Grupul bancar american Citigroup Inc şi-a informat angajaţii că va înceta contractele de muncă pentru cei care nu vor fi vaccinaţi la data de 14 ianuarie. Compania pune astfel în aplicare o politică anunţată încă de anul trecut, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată companiei.

Citigroup va deveni prima mare instituţie financiară de pe Wall Street care va pune în practică o politică de tip "no-jab, no job"(nevaccinat, disponibilizat - n.r.), în condiţiile în are industria financiară se confruntă cu problema readucerii în siguranţă a angajaţilor la birou pe fondul răspândirii variantei Omicron a coronavirusului.

Potrivit unui document intern consultat de Bloomberg, angajaţii Citigroup de la birou care nu vor fi vaccinaţi până la data de 14 ianuarie vor fi trimişi în concediu fără plată, iar la finele acestei luni vor fi disponibilizaţi.

"Sunteţi bineveniţi să aplicaţi pentru alte poziţii la Citi în viitor, atâta timp cât respectaţi politica Citi în domeniul vaccinării", se precizează într-un document intern, scrie Agerpres.

În luna octombrie a anului trecut, Citigroup a anunţat oficial că va cere angajaţilor din SUA să se vaccineze împotriva COVID-19 ca o condiţie pentru păstrarea locului de muncă.

Cu toate acestea, la acea dată banca americană a adăugat că va lua în vedere excepţii pe motive religioase sau medicale sau alte prevederi în funcţie de legislaţia locală sau la nivel de stat pe baza unei analize de la caz la caz.

Mai multe companii din sectorul financiar au amânat planurile privind revenirea angajaţilor la birouri în timp ce altele şi-au încurajat salariaţii să lucreze de acasă, să se vaccineze şi să se testeze în mod regulat. 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Studiu Eurostat: România înregistrează cel mai mare declin de pe piața de muncă din UE

Șase din 10 români sunt nemulțumiți la locul de muncă. Ce îi deranjează cel mai des pe angajați: „M-a făcut să demisionez”

Un oficial de top NATO le-a cerut oamenilor de afaceri să se pregătească pentru un „scenariu de război”

România, codașă la numărul de contracte de muncă part-time. De ce le ocolesc firmele. Explicațiile specialiștilor

Partenerii noștri