Live

Netanyahu susține că Israelul e într-un „război pentru existenţa sa” și spune că are nevoie de arme americane

Data publicării:
Premierul guvernului Israelului, Benjamin Netanyahu. FOTO: Profimedia

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat, joi, că Israelul are nevoie de arme americane în ceea ce a numit „războiul pentru existenţa sa”, după ce afirmase anterior că guvernul american blochează livrările de arme.

„Sunt gata să suport atacuri personale cu condiţia ca Israelul să primească de la SUA armele de care are nevoie în războiul pentru existenţa sa”, a transmis Netanyahu într-un comunicat, adresându-se direct Casei Albe.

Declaraţiile lui Netanyahu vin după ce el a provocat furia SUA, principalul său aliat, acuzându-le într-o înregistrare video că „reţin arme şi muniţie pentru Israel”. Oficiali americani au spus că nu ştiu la ce s-a referit Netanyahu.

„Aceste comentarii sunt profund dezamăgitoare şi în mod cer jignitoare pentru noi, dat fiind sprijinul important pe care l-am furnizat şi vom continua să-l furnizăm”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al lui Biden în domeniul securităţii naţionale.

Statele Unite au transmis că o singură livrare de bombe de 907 kg este în curs de examinare din cauza preocupărilor privind utilizarea lor în zone dens populate din Fâşia Gaza.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump reacționează public după a doua tentativă de asasinat asupra sa. Ce a scris republicanul pe Truth Social

Cinci tactici de dezinformare folosite de Rusia pentru a încerca să influențeze alegerile din SUA | The Conversation

Hezbollah și rebelii Houthi au atacat Israelul. O rachetă cu rază lungă de acțiune din Yemen a declanșat sirenele de raid aerian

Venezuela pretinde că a arestat un luptător american Navy SEAL implicat într-o „operațiune CIA” de asasinare a lui Maduro

Partenerii noștri