Live

Netanyahu: Riposta Israelului în Iran „şi-a atins toate obiectivele”

Data publicării:
Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. Foto: Shutterstock

Atacul aerian de sâmbătă împotriva unor ţinte militare din Iran a fost „precis şi puternic” şi „şi-a atins toate obiectivele”, a spus duminică premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Este prima sa declaraţie publică despre loviturile în Iran și a fost făcută la o ceremonie care marchează prima comemorare ebraică a atacului mişcării islamiste palestiniene Hamas în sudul Israelului pe 7 octombrie 2023, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Iranul a atacat Israelul cu sute de rachete balistice, iar acel atac a eşuat”, a spus el, referindu-se la atacul cu rachete iraniene de la 1 octombrie, dintre care majoritatea au fost interceptate de apărarea antirachetă israeliană.

„Am promis atunci că vom reacţiona în forţă, iar în zorii zilei de sâmbătă ne-am ţinut promisiunea. Forţele aeriene au atacat în Iran şi au lovit capacităţile de apărare ale Iranului şi de fabricare de rachete îndreptate spre noi”, a adăugat Netanyahu.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atac israelian asupra unui oraș din sudul Libanului: cel puțin opt oameni au fost uciși și alți 25 răniți

Atacurile israeliene nu ar trebui „minimalizate”, afirmă liderul suprem al Iranului

Țintele lovite de Israel în atacul asupra Iranului. Ce arată imaginile din satelit

Zeci de răniţi în Israel, după ce un camion a intrat în oamenii aflați într-o staţie de autobuz. Șoferul a fost „neutralizat”

Partenerii noștri