Live

Netanyahu dă vina pe Hamas pentru că nu se ajunge la un armistițiu în Fâșia Gaza: „A respins totul”

Data publicării:
Premierul israelian Benjamin Netanyahu Foto: Profimedia Images

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat, miercuri, Hamas că a „respins” în bloc „tot” ceea ce a fost propus în timpul negocierilor purtate sub egida unei medieri internaţionale pentru un armistiţiu în Fâșia Gaza, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

„Hamas a respins totul şi când încercăm să găsim terenuri pe care să începem negocierile, ei refuză (şi afirmă) că nu este nimic de discutat. Aşa că sper că aceasta se va schimba pentru ca vreau ca aceşti ostatici să fie eliberaţi”, a declarat Benjamin Netanyahu într-o conferinţă de presă în care a minimizat acuzaţiile conform cărora insistenţa sa de a dori ca Israelul să-şi păstreze controlul asupra unei zone de-a lungul graniţei dintre Fâşia Gaza şi Egipt împiedică reuşita negocierilor pentru un armistiţiu.

Armata israeliană a anunţat duminică descoperirea într-un tunel din Fâşia Gaza - scena unui război devastator în care Israelul se confruntă deja de aproape 11 luni cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas - a trupurilor a şase ostatici ucişi, potrivit armatei, „de la mică distanţă” de Hamas.

Anunţul de duminică a provocat un val de emoţie în Israel şi a intensificat şi mai mult criticile la adresa prim-ministrului Benjamin Netanyahu, acuzat că nu depune suficiente eforturi pentru a-i elibera pe ostaticii încă deţinuţi în Gaza.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernul de la Budapesta susține că pagerele explozive folosite într-un atac asupra Hezbollah în Liban nu au fost fabricate în Ungaria

Contraofensiva rusă pentru recuperarea teritoriilor din regiunea Kursk a fost oprită, susține Ucraina

Rusia susține că a doborât 54 de drone lansate de ucraineni, după ce Kievul a distrus un depozit cu rachete în regiunea Tver

Iranul, furios după exploziile a mii de pagere în Liban: „Asasinat în masă”

Partenerii noștri