Live

Video O navă de asalt a Spaniei se îndreaptă spre România, cu 200 de pușcași la bord. Ce echipament transportă și ce misiune are

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Antonio Galán Cees via Wikimedia / CC BY-SA 3.0

Un subgrup tactic de 200 de infanteriști marini din Armata Spaniei va fi integrat în brigada multinațională condusă de Franța în România, anunță publicația de specialitate de limba spaniolă Infodefensa.

Nava amfibie de asalt Castilla a Marinei Militare spaniole este în drum spre România cu cea mai mare parte a pușcașilor marini care vor lua parte la o nouă misiune pe flancul estic al NATO. De asemenea, nava transportă vehiculele Vamtac și Piranha IIIC, împreună cu alte mijloace logistice și containere, care vor fi desfășurate pe teren.

Brigada de Infanterie Marină Tercio de Armata va disloca pe teritoriul României un subgrup tactic mecanizat format din peste 200 de militari și aproape 40 de vehicule, care va fi integrat într-o brigadă multinațională condusă de Franța.

Activitățile care vor fi desfășurate vor fi similare cu cele desfășurate deja de forțele armate spaniole dislocate în Letonia și Slovacia. Printre acestea se numără exercițiile proprii ale unității, precum și cele planificate de Brigada Multinațională din țară și cele convenite în cooperare cu Forțele Armate Române.

Primii pușcași marini au sosit la începutul lunii octombrie în Tabăra General Berthelot de la baza Cincu din România. Cu sprijinul unei aeronave A400M Air and Space Army, Forța Infanterie Marină Română (Firmar-R-I) a efectuat un prim transport de personal și materiale de la baza navală Rota la Aeroportul Internațional Brașov.

Subgrupa tactică va fi compusă în principal din personal din Compania a X-a a Batalionului III Mecanizat din cadrul Batalionului III Blindat, cu până la 13 vehicule de luptă Piranha IIIC.

De asemenea, va fi dislocat un pluton echipat cu mitraliere grele de calibru 12,70 mm, montate pe vehicule 4x4 ST5 Vamtac (High Tactical Mobility Vehicles) din cadrul Batalionului 1 Debarcare.

Acest contingent va încorpora, de asemenea, racheta antitanc Spike, sisteme aeriene pilotate de la distanță (RPAS) de la Batalionul HQ, echipamente de eliminare a munițiilor explozive de la Grupul de mobilitate amfibie, o unitate de sprijin logistic de la Grupul de sprijin al serviciilor de luptă și personal medical.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”M-a luat puțin valul”. Culturista pe care nimeni nu o crede că nu-și editează pozele a publicat imaginile transformării

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Șeful NATO avertizează după ce Coreea de Nord a trimis trupe să lupte pentru Putin: „O escaladare semnificativă”

Până în 2040 temperaturile extreme vor influența peste 50% dintre orașele țării. București și Craiova vor fi printre cele mai afectate

Franța este deschisă invitării imediate a Ucrainei în NATO

România va participa la construirea unor flote multinaționale de drone pentru supravegherea teritoriului NATO

Partenerii noștri