Nancy Pelosi, fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor din SUA, a fost internată în spital în Europa
Fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor din SUA, democrata Nancy Pelosi, în vârstă de 84 de ani, a fost internată în spitalul din Luxemburg după ce „a suferit un traumatism în timpul unui angajament oficial”, relatează News.ro.
Pelosi continuă însă să lucreze şi primeşte în prezent o îngrijire „excelentă” din partea medicilor şi a profesioniştilor din domeniul medical, a anunțat echipa acesteia, citată de CNN.
„În timp ce călătorea cu o delegaţie bipartizană a Congresului în Luxemburg, pentru a marca cea de-a 80-a aniversare a Bătăliei de la Bulge, preşedintele emerit Nancy Pelosi a suferit un traumatism în timpul unui angajament oficial şi a fost internată la spital pentru evaluare”, se arată în comunicat.
„Preşedintele emerit Pelosi primeşte în prezent o îngrijire excelentă din partea medicilor şi a cadrelor medicale. Ea continuă să lucreze şi regretă că nu poate participa la restul angajamentelor CODEL (delegaţia Congresului - n.r.) pentru a onora curajul militarilor noştri în timpul unuia dintre cele mai mari acte de eroism american din istoria naţiunii noastre”, potrivit comunicatului.
Pelosi este prima femeie care a ocupat funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor şi a fost, de asemenea, un lider de lungă durată al grupului democrat din Cameră.
Aleasă în Congres într-o circumscripţie din San Francisco, Pelosi a renunţat la rolul de lider democrat - o poziţie puternică - în 2023, dar a continuat să servească în Cameră. Ea a fost realeasă în noiembrie pentru un nou mandat de doi ani, care începe la 3 ianuarie.
Pelosi a jucat un rol-cheie în adoptarea proiectului de lege al preşedintelui democrat Joe Biden privind infrastructura, în valoare de 1.000 de miliarde de dolari, în 2022, şi s-a certat cu republicanul Donald Trump în primii patru ani de mandat ai acestuia, culminând cu momentul în care i-a rupt discursul despre Starea Uniunii la televiziunea naţională, în 2020.
Pelosi a fost o figură proeminentă în capitala SUA de-a lungul a şapte administraţii prezidenţiale. Ea a fost prima dată preşedinte al Camerei Reprezentanţilor între 2007 şi 2011, apoi a recâştigat funcţia în 2019, după ce partidul său a preluat din nou controlul asupra Camerei la alegerile intermediare din 2018.
Democraţii au pierdut majoritatea în Cameră în 2022, iar republicanii vor deţine din nou o majoritate restrânsă anul viitor, când preşedintele ales Trump va reveni la Casa Albă.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News