Live

Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an în centrul unui oraș din Italia. Bărbatul riscă să fie expulzat

Data actualizării: Data publicării:
Orașul italian Cesenatico. Foto: Profimedia

Un român în vârstă de 40 de ani are interdicție timp de un an în centrul orașului italian Cesenatico și riscă să aungă la închisoare dacă nu se conformează. De asemenea, autoritățile italiene iau în calcul expulzarea lui, relatează publicația Cesena Today.

Bărbatul a fost surprins în repetate rânduri urinând în centrul istoric al localității, o zonă aglomerată, frecventată de turiști și de familii cu copii.

Când a fost prins pentru prima dată, bărbatul a fost îndepărtat din zonă și a primit o interdicție de 48 de ore. A doua zi, însă, polițiștii locali l-au găsit din nou în centrul istoric.

Cazul a fost transferat la secția de Poliție Anti-Criminalitate, care a constatat că bărbatul este recidivist și că a mai fost anchetat pentru comportament considerat „hărțuire”, care a creat o situație de profund disconfort în rândul cetățenilor.

„Aceste elemente sunt expresia unei naturi predispuse la comportamente care pot aduce atingere siguranței publice și perturbă grav folosirea liberă a spațiilor publice sau fac accesul dificil sau periculos”, arată dispoziția prin care Poliția a decis să-i interzică bărbatului accesul în centrul orașului timp de un an.

Dacă încalcă interdicția, bărbatul riscă un an de închisoare. Oficiul pentru Imigrări îl evaluează de asemenea pe român, care riscă să fie expulzat din Italia.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

După 1.930 de zile de muncă și un miliard de euro cheltuit pentru o ”bijuterie”, au primit o mare lovitură din partea instanței

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Platforma Shein este investigată în Italia pentru „afirmații de mediu înșelătoare”

Cum a distrus Germania visul Europei de a deveni o superputere financiară (Politico)

„Trebuie să-i dăm Italiei o mică bătaie.” Papa Francisc ceartă cuplurile care adoptă animale de companie în loc să devină părinți

Bebeluş de 5 luni şi bunica lui, luați de ape în urma inundaţiilor din Toscana. Restul familiei a reuşit să se refugieze pe acoperiş

Partenerii noștri