Live

Motivul pentru care un delfin a atacat mai mulți oameni în Japonia: e supărat că nu are parteneră

Data publicării:
Un delfin singuratic și, probabil, frustrat sexual pare să fie în spatele unei creșteri a numărului de atacurilor asupra oamenilor dintr-un oraș japonez. Foto: Profimedia

Un delfin singuratic și, probabil, frustrat sexual pare să fie în spatele unei creșteri a numărului de atacurilor asupra oamenilor dintr-un oraș japonez, relatează BBC.

Se crede că delfinul este autorul a 18 atacuri în apropierea orașului Mihama doar în acest an. Un copil a fost mușcat de deget și a avut nevoie de cel puțin 20 de copci.

Cel puțin șase persoane au fost rănite în atacuri de anul trecut, iar o persoană care înota a avut coastele rupte în urma atacului. O altă persoană a fost rănită într-un atac în 2022.

Acest lucru i-a determinat pe oficiali să avertizeze că delfinii pot ataca și provoca răni, dar că există și riscul ca oamenii care înoată să fie trași în larg, iar viața să le fie pusă în pericol.

În ciuda reputației lor de animale prietenoase, atacurile delfinilor pot fi fatale. În 1994, un delfin a atacat doi bărbați în Brazilia, omorându-l pe unul și rănindu-l pe celălalt. Se crede că delfinul, poreclit Tião, ar fi rănit cel puțin 22 de persoane înainte de acel atac.

Tadamichi Morisaka, profesor de cetologie la Universitatea Mie din Japonia, spune că a identificat delfinul după înotătoarea dorsală, care este un fel de amprentă a delfinilor, deoarece fiecare înotătoare are crestături și pigmentare distincte.

„Este rezonabil să presupunem că este același delfin, deoarece rănile de pe înotătoarea dorsală sunt similare cu cele ale delfinului văzut în largul coastei anul trecut. Se întâmplă rar ca delfinii, care se deplasează în mod normal în grupuri, să fie singuri pentru atât de mult timp”, a declarat profesorul Morisaka pentru NHK.

El a adăugat că delfinii masculi comunică „mușcându-se unii pe alții”.

„Nu încearcă să rănească oamenii, ci folosesc modul de comunicare al delfinilor cu oamenii”, a spus el.

Alții au sugerat diverse teorii despre motivul pentru care aceeași creatură ar putea fi în spatele acestor atacuri - inclusiv frustrarea sexuală.

„Delfinii sunt animale extrem de sociale, iar acest lucru poate fi exprimat în mod fizic”, a spus dr. Simon Allen, biolog și cercetător principal al proiectului Shark Bay Dolphin Research.

„La fel ca la oameni și la alte animale sociale, fluctuațiile hormonale, frustrarea sexuală sau dorința de a domina ar putea determina delfinul să rănească oamenii cu care interacționează. Deoarece sunt animale foarte puternice, acest lucru poate răni grav oamenii,” a spus el.

Allen a adăugat că este posibil ca delfinul să fi fost „ostracizat de propria sa comunitate și să caute o altă companie”.

Ar putea fi, de asemenea, posibil ca delfinul a avut deja o întâlnire neplăcută cu o ființă umană și acum proiectează acea relație asupra altor oameni pe care îi întâlnește, a spus Dr. Hoffmann-Kuhnt.

„Au o memorie bună, asemănătoare cu cea a elefanților, care își amintesc cine i-a maltratat”, a spus el.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un candidat la primărie din Brazilia a ajuns la spital după ce rivalul său l-a atacat cu un scaun în timpul unei dezbateri televizate

Un elev a atacat cu ciocanul trei colegi și o profesoară într-o școală din Rusia

Rusia a lansat aproximativ 20 de drone spre Kiev. Este al optulea atac din septembrie asupra capitalei Ucrainei

Hezbollah și rebelii Houthi au atacat Israelul. O rachetă cu rază lungă de acțiune din Yemen a declanșat sirenele de raid aerian

Partenerii noștri