Live

Motivul pentru care, în Japonia, părinții unui nou-născut trimit pungi cu orez membrilor familiei

Data actualizării: Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

În Japonia, odată cu venirea pandemiei de Covid, au apărut și noi practici adaptate noului „normal”. De exemplu, părinții unui copil nou-născut trimit pungi cu orez care cântăresc cât bebelușul către toți membrii familiei. Motivul este simplu: din cauza virusului, părinții nu mai pot primi musafiri, astfel că cei care își doresc să strângă în brațe copilul nu o pot face. Primesc, în schimb, un săcotei cu orez pe care îl pot îmbrățișa în timp ce se gândesc la noul membru al familiei.

Inventivitatea japonezilor a mers chiar mai departe de atât. Unele modele de pungi de orez au forma unor bebeluși înfășați și au atașate și o poză cu fața copilului, scrie Insider.

În ceea ce privește prețul unui astfel de sac de orez, acesta diferă în funcție de greutatea conținutului și implicit a bebelușului. De exemplu, pentru un „bebeluș de orez” de 3,4 kilograme, părinții plătesc aproximativ 32 de dolari.

Practica trimiterii acestor pungi pentru orez este numită „Dakigokochi” în Japonia și sunt adesea folosite la nunți, conform The Guardian. Mirii le oferă părinților lor genți cu fotografii ale cuplului în copilărie pentru a arăta apreciere.

Așadar, Dakigokochi nu este un fenomen nou, dar pandemia COVID a dus la o creștere a cererii, deoarece rudele pe distanțe lungi nu pot călători la ceremonii de nuntă și nu pot vizita bebelușii nou-născuți.

Japonia și-a extins starea de urgență în mai multe zone și a recomandat restricții de ședere la domiciliu, deoarece în ultimele săptămâni țara se confruntă cu cea mai mare creștere a cazurilor de până acum.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Încercarea primei companii nipone de lansa sateliți în spațiu s-a soldat cu un imens eșec. Cât a durat zborul rachetei Kairos

O vâltoare veche din Maramureș a fost salvată cu o tehnică japoneză. Meșterii, impresionați de „mașina de spălat” a naturii

Program scurt sau săptămâna de lucru de patru zile la Tokyo, pentru a crește natalitatea și timpul petrecut în familie

Sake, „darul divin” al Japoniei, a fost inclus de UNESCO în Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității

Partenerii noștri