Live

Moscova închide Consulatul General al României din Rostov pe Don

Data publicării:
Rusia a închis Consulatul român de la Rostov pe Don. Sursă foto: Google Maps

Consulatul General al României din Rostov-pe-Don își va înceta activitatea pe 14 octombrie, ca răspuns al Moscovei la acțiunile „neprietenoase” ale Bucureștiului, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, potrivit Ria Novosti. 

„Partea română a primit o notificare oficială, potrivit căreia Consulatul General al României la Rostov pe Don îşi încetează activitatea începând cu data de 14 octombrie Funcţiile de prestare a serviciilor consulare în circumscripţia respectivă sunt transferate Ambasadei acestei ţări la Moscova”, a anunţat Maria Zaharova.

„Acest demers este determinat de decizia părţii ruse de a denunţa acordul interguvernamental bilateral privind deschiderea oficiului consular sus-menţionat, adoptat în decembrie 2023 ca răspuns la acţiunile neprietenoase ale autorităţilor române”, a precizat purtătoarea de cuvânt.

„În conformitate cu articolul 37 din Legea federală privind tratatele internaţionale a Federaţiei Ruse, este acceptată propunerea Ministerului rus de Externe privind denunţarea acordului dintre guvernele rus şi român privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov pe Don, din 22 septembrie 2005, încheiat sub forma unui schimb de note”, se arată în ordinul publicat anul trecut pe portalul oficial de informaţii juridice al guvernului de la Moscova.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia avansează în patru zone din Donețk. Ucrainenii se retrag pe axa Pokrovsk

Rusia și-a rechemat ambasadorul din SUA. Putin a semnat decretul. „Urmează să preia postul o altă persoană"

Kadîrov spune că este ținta unei tentative de asasinat și a jurat „răzbunare de sânge”. Pe cine acuză că a dat ordinul să fie eliminat

Kremlinul „regretă” că Rusia este „târâtă” în campania electorală din SUA

Partenerii noștri