Live

Moscova. Directorul unei fabrici de avioane care produce MiG-uri a fost condamnat la nouă ani într-un dosar de trădare

Data publicării:
Image: 347789935, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Tribunalul regional din Moscova l-a condamnat pe directorul superior al Uzinei de aviație Lukhovitski de lângă Moscova, Mihail Baranov, la nouă ani de închisoare, scrie corespondentul Mediazona.

Instanța a satisfăcut și cererea United Aircraft Corporation împotriva lui Baranov pentru aproape cinci milioane de ruble (aproximativ 50.000 de euro).

Baranov a fost găsit vinovat de înaltă trădare (articolul 275 din Codul penal), crearea unei comunități criminale (partea 1 a articolului 210 din Codul penal), furt la scară deosebit de mare (partea 4 a articolului 158 din Codul penal) și tentativă de contrabandă cu arme (Partea 1 a articolului 30, partea 1 a articolului 226.1 Regatul Unit).

Cu privire la unele dintre acuzații, Baranov și-a recunoscut vinovăția.

Arestarea lui Baranov a fost cunoscută în septembrie 2022. Jurnaliştii BBC au aflat atunci că locuia în Luhovici, lângă Moscova. În 2010, a lucrat ca specialist de top în cel de-al 353-lea birou de reprezentanță militară al Ministerului Apărării, iar în 2019 - în corporația de producție de avioane MiG. Cu toate acestea, la momentul arestării sale, Baranov era șomer.

Potrivit FSB, Baranov, deținând funcția de director de calitate la uzina de avioane Lukhovitski, a fotografiat desene ale pieselor de avioane militare clasificate drept „top secret” și a predat imaginile unui cetățean ucrainean care lucra la uzina de avioane din Odesa. Când s-a întâmplat exact acest lucru nu este clar.

Uzina de aviație Lukhovitski numită după Voronin produce și întreține avioane MiG, Il-114-300, Tu-160M. Acum, fabrica este o sucursală a United Aircraft Corporation (UAC). Anterior, a făcut parte din corporația de producție de avioane MiG, care a fuzionat cu UAC în 2022.

Rusia folosește avioane MiG și  Tu-160 pentru operațiuni de luptă în Ucraina.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Am făcut parte din acest coșmar”. Mărturia șocantă a unuia dintre bărbații acuzați de viol în cazul Pelicot, care a revoltat Franța

Avioanele franceze Mirage destinate Ucrainei vor fi modificate pentru atac la sol

Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceauşescu, cere rejudecarea procesului dictatorului. Care este, de fapt, miza

De ce avioanele F-16 bulgărești sunt mai scumpe decât F-35 românești

Partenerii noștri