Live

Video Momentul în care o dronă ucraineană lovește un bloc în orașul Saratov din Rusia

Data actualizării: Data publicării:
Foto: X/Indian Observer

Case au fost avariate şi zborurile au fost restricţionate în regiunea rusă Saratov ca urmare a unui atac cu drone al Ucrainei în care a fost rănită o femeie, au anunţat luni oficiali ruşi, potrivit Reuters. Imagini cu momentul în care o dronă ucraineană lovește un bloc au apărut pe rețelele sociale. 

Un complex rezidenţial din oraşul Saratov a fost avariat de resturile căzute de la dronele distruse de sistemele de apărare aeriană ale Rusiei, a precizat guvernatorul regional Roman Basurgin pe aplicaţia de mesagerie Telegram, potrivit News.ro. 

„O femeie a fost spitalizată în stare gravă”, a spus Basurgin. „Medicii luptă pentru viaţa ei”.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că sistemele sale de apărare aeriană au distrus nouă drone deasupra regiunii Saratov, care se află la aproximativ 900 de kilometri de graniţa cu Ucraina.

Agenţia RIA din Rusia notează că zborurile au fost restricţionate pe aeroportul regional Saratov.

Rusia are o bază militară de bombardiere strategice în Engels, în regiunea Saratov, pe care Ucraina a atacat-o de numeroase ori de când Moscova şi-a lansat invazia la scară largă în februarie 2022.

Nu există deocamdată informaţii cu privire la pagubele de la bază sau la amploarea atacului ucrainean asupra regiunii, care se află la câteva sute de kilometri de graniţa cu Ucraina.

O înregistrare video postată pe Telegram de canalul rusesc de ştiri SHOT a arătat ceea ce a identificat ca fiind o clădire rezidenţială înaltă din Saratov, cu o latură avariată şi mai multe ferestre sparte pe trei etaje.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia este pregătită să reia testele nucleare. Ar fi primul ordin de acest gen după o pauză de 34 de ani

„Înaltă trădare”: 15 ani de închisoare pentru un angajat ucrainean din sectorul apărării, acuzat că oferea Rusiei informații secrete

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Parlamentul georgian adoptă o lege controversată inspirată de Rusia care interzice „propaganda relaţiilor homosexuale şi incestului”

Partenerii noștri