Misterul „băiatului din cutie” a fost elucidat. O probă ADN a dezvăluit identitatea unui copil ucis acum 65 de ani
Poliția americană a aflat, după 65 de ani, identitatea unui băiețel găsit mort într-o cutie, în orașul american Philadelphia. Băiatul fusese ucis în bătaie, potrivit polițiștilor citați de BBC.
Copilul, cunoscut ca „Băiatul din cutie”, a fost identificat drept Joseph Augustus Zarelli, cu ajutorul unei mostre ADN. Era cea mai veche crimă nerezolvată din Philadelphia.
Misterul „bântuise întreaga comunitate”, a spus comisarul de poliție din Philadelphia Danielle Outlaw.
Într-o conferință de presă, poliția a precizat că nu va dezvălui numele părinților băiatului și a refuzat să spună cine este vinovat pentru moartea acestuia.
Poliția a cerut însă ajutor publicului pentru a completa detaliile vieții băiatului.
Detectivii au încercat să folosească testele ADN pentru a identifica băiatul, dar proba nu a fost inițial concludentă. Ulterior, un specialist în medicină legală a folosit același eșantion de ADN pentru a identifica rudele băiatului.
Autoritățile au cercetat dosarele de naștere și adopție pentru a-l pune pe băiat în legătură cu rudele sale. Așa au aflat că „băiatul din cutie” s-a născut pe 13 ianuarie 1953.
Misterul a apărut în februarie 1957, când rămășițele unui băiat cu vârsta cuprinsă între patru și șase ani au fost găsite înfășurate într-o pătură, într-o cutie de carton, într-o zonă împădurită din cartierul Fox Chase din Philadelphia.
Băiatul, care era gol și avea corpul plin de vânătăi, cântărea doar 30 de kilograme și avea mai multe cicatrici pe corp, potrivit Centrului Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați. El a fost bătut până la moarte, potrivit poliției.
Afișe cu fotografia băiatului au fost distribuite atunci în tot orașul.
Poliția locală, medicii, detectivii și experții ADN au încercat de zeci de ani să rezolve cazul, urmând sute de ponturi.
Cazul a devenit, de asemenea, o fascinație pentru detectivii voluntari, inclusiv un grup numit Societatea Vidocq, căruia poliția i-a mulțumit pentru asistență în timpul conferinței de presă de miercuri.
Detectivii au urmărit mii de indicii fără succes, inclusiv ipoteza că băiatul a fost răpit dintr-un supermarket din Long Island, New York sau că era un refugiat ungur.
Rămășițele băiatului au fost îngropate într-un cimitir local, cu o piatră funerară pe care scrie „Copilul necunoscut al Americii”.
Nimeni „nu trebuie să aștepte atât de mult” pentru ca numele și povestea vieții sale să fie aflate, a spus Outlaw.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News