Live

Medicii din Florenţa au reconstruit nasul unui băiat de cinci ani cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Medicii de la spitalul Meyer din Florenţa au reconstruit nasul unui băiat de cinci ani care s-a născut fără acest organ, copiindu-l pe cel al fratelui său geamăn cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D, informează marţi ANSA.

Pacientul s-a născut prematur, la vârsta de 28 de săptămâni, fără piramidă nazală, din cauza unor complicaţii perinatale. Ca urmare, în loc de nas, el avea doar două găuri la nivelul feţei prin care putea să respire. Părinţii lui s-au adresat spitalului italian pentru a-i solicita ajutorul, temându-se că absenţa nasului îi va cauza fiului lor suferinţe emoţionale şi sociale.

Echipa de la Spitalul Pediatric Meyer din Florenţa, condusă de medicul Flavio Facchini, a folosit tehnici moderne de scanare pentru a alcătui o hartă digitală a nasului fratelui geamăn al pacientului, au imprimat o copie 3D în colaborare cu laboratorul T3Ddy şi au ataşat-o de chipul micului pacient prin intermediul a două operaţii. Prima dintre ele a durat şapte ore, notează ANSA, citată de Agerpres.

„Totul a decurs foarte bine”, a declarat mama băiatului.

„Această întâlnire cu spitalul Meyer i-a redat copilului nostru încrederea în sine şi speranţa unei vieţi normale, la fel ca cea a geamănului său. În timp ce se priveşte în oglindă, el spune: «Acum chiar semăn cu adevărat cu fratele meu mai mic şi cu colegii mei de clasă»”, a adăugat ea.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Incendiu în Mureș: Un copil a ajuns în stare gravă la spital, după ce locuinţa în care se afla a fost cuprinsă de flăcări

Droguri ascunse în ghiozdanul unei fetițe de opt ani. Doi bărbați și o femeie au fost arestați de polițiștii din București

Un copil de șapte ani a primit o ofertă de muncă de la o firmă rusă de IT. „Este un Mozart al codurilor informatice”

Cazul băiatului mort la spital. Rafila îi critică pe medici: „Nu există motivații atunci când discutăm despre salvarea unui copil”

Partenerii noștri