Live

Mărturia cutremurătoare a femeii violate de peste 70 de bărbați, după ce soțul a drogat-o: „M-au folosit ca pe o păpușă din cârpe”

Data actualizării: Data publicării:
Gisele Pelicot, femeia care ar fi fost drogată și violată în mod repetat de fostul ei soț și de zeci de bărbați. Foto: Profimedia

Gisele Pelicot, femeia care ar fi fost drogată și violată în mod repetat de fostul ei soț și de zeci de bărbați pe care acesta i-a invitat în casa lor, a declarat în timpul procesului că lumea ei s-a prăbușit după ce a fost „sacrificată pe altarul viciului”.

Gisele Pelicot, în vârstă de 72 de ani, a vorbit, în timpul procesului care are loc în orașul Avignon, din sudul Franței, despre groaza pe care a trăit-o când a descoperit că Dominique Pelicot, în vârstă de 71 de ani, a filmat violurile a zeci de bărbați în timp ce ea era inconștientă - păstrând mii de imagini pe care polițiștii le-au găsit ulterior.

„Am fost sacrificată pe altarul viciului”, a mărturisit ea, citată de The Independent. „M-au folosit ca pe o păpușă din cârpe, ca pe un sac de gunoi... Nu mai am identitate. Nu știu dacă voi reuși să mă refac vreodată.”

„Pentru mine, totul se prăbușește”, a mărturisit ea. „Sunt scene de barbarie, de viol”.

Ea a declarat în instanță – după ce a renunțat la anonimat – că speră ca mărturia ei să ajute alte femei să nu treacă prin aceleași traume. Gisele spune că a insistat pentru un proces public, în solidaritate cu alte femei care nu sunt recunoscute ca victime ale infracțiunilor sexuale.

"Ea nu știa nimic despre ceea ce i s-a întâmplat. Nu își amintește de violuri", a declarat avocatul Antoine Camus la radio France Bleu.

Femeia a aflat despre presupusele violuri abia după ce soțul ei de 50 de ani a fost surprins făcând fotografii sub fustele femeilor într-un supermarket, la sfârșitul anului 2020, ceea ce a determinat poliția să-i percheziționeze telefonul și hard disk-urile computerului.

Gisele Pelicot ar fi fost abuzată de 72 de bărbați diferiți, între anii 2011 și 2020, în casa familiei, în timp ce zăcea inconștientă.

Doamna Pelicot i-a mulțumit locotenentului din orașul Carpentras care i-a arestat soțul. „Mi-a salvat viața și probabil că nu aș fi aici fără el”, a spus ea.

Ea și soțul ei de 50 de ani au avut trei copii. Când s-au pensionat, cuplul s-a mutat într-o casă dintr-un orășel din Provence. „Credeam că suntem un cuplu apropiat”, a spus ea tribunalului.

 

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Au făcut un pact cu diavolul”. O companie uriașă a plătit „taxă de protecție” grupării ISIS ca să își continue afacerile în Siria

Vastă operaţiune de salvare a unor delfini eşuaţi pe o plajă din Franța

Parlamentul Franței a acceptat procedura de demitere a președintelui Macron

Francezul care și-a drogat și oferit soția străinilor: „Sunt un violator, la fel ca toți inculpații. Toți știau, nu pot nega”

Partenerii noștri