Live

Marea Britanie va continua să trimită arme în Ucraina. „Cu siguranţă vom continua să furnizăm această capacitate defensivă, letală”

Data actualizării: Data publicării:
Un soldat ucrainean trage cu o armă antitanc (NLAW) în cadrul unor exerciții militare. Sursa foto: Profimedia Images

Tirurile cu rachete ruseşti asupra unei baze ucrainene din apropierea frontierei cu Polonia sunt profund îngrijorătoare, dar nu vor descuraja Regatul Unit din a continua să furnizeze Ucrainei arme defensive, a declarat luni purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson.

Ministerul rus al Apărării susţine că atacul cu rachete a distrus „mercenari străini şi o mare cantitate de arme străine”.

„Aceste lovituri sunt profund îngrijorătoare”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Întrebat dacă acest atac va descuraja Marea Britanie să mai trimită şi alte arme Ucrainei, el a respins ipoteza

„Cu siguranţă vom continua să furnizăm această capacitate defensivă, letală, guvernului ucrainean. Este vital să facem acest lucru, ştim că a fost de folos şi că a fost desfăşurată cu succes”, a afirmat el.

Rachetele anti-tanc NLAW, de producție britanică, s-au dovedit, alături de rachetele americane Javelin, foarte eficiente împotriva blindatelor rusești. Ambele arme pot distruge tancuri și au un mod de a se detona deasupra țintei, unde blindajul este mai slab.

Citește și: Război în Ucraina. Bombardamente rusești în Kiev, chiar în timpul negocierilor de pace. În Mariupol ar fi murit 2.500 de civili

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat a primit rest la restaurant o monedă foarte rară. Acum a vândut-o la licitație cu 2.000 de euro

Un avion NATO a survolat mai multe ore Delta Dunării și Marea Neagră, în largul coastelor României

De ce vrea Putin capturarea orașului ucrainean Vuhledar și ce strategie are armata Rusiei pentru a prelua total controlul

Armata lui Putin ar fi reușit să ajungă în centrul orașului strategic Vuhledar. Anunțul făcut de forțele Kievului

Partenerii noștri