Live

Marea Britanie ia în considerare trimiterea de trupe în vestul Ucrainei. „Ar fi un factor puternic de descurajare”

Data actualizării: Data publicării:
Din mai multe rațiuni, antrenamentul soldaților ucraineni ar putea fi mutat în vestul Ucrainei. Foto: Profimedia

Conducerea militară britanică ia în considerare posibilitatea de a trimite trupe în vestul Ucrainei pentru instruirea noilor recruți, informează The Times, care citează surse informate din cercurile britanice și ucrainene.

Conform The Times, sursele au declarat că, în conformitate cu planurile aflate în discuție, grupuri mici de instructori militari britanici ar putea fi trimise în părțile de vest ale Ucrainei pentru a oferi instruire de bază intensivă recruților înainte ca aceștia să se îndrepte spre linia frontului.

Două surse au menționat că acest lucru ar rezolva unele probleme logistice legate de trimiterea soldaților ucraineni la bazele britanice pentru instruire, precum și ar reduce costurile.

Un oficial britanic din domeniul apărării a declarat jurnaliștilor că trimiterea trupelor britanice în Ucraina în loc de desfășurarea instruirii în bazele militare britanice ar fi „mai ieftină pentru noi și mai bună pentru ei”.

„Am putea face [antrenamentul] mai repede acolo și ar fi foarte departe de linia frontului, în locuri izolate, astfel încât riscul ar fi mult mai mic”, a explicat el.

Între timp, o sursă ucraineană a subliniat că mutarea antrenamentelor în Ucraina ar putea trimite un „semnal militar-politic puternic” către alte țări și către Rusia însăși. Sursa și-a exprimat, de asemenea, speranța că acest lucru ar putea deveni un „factor puternic de descurajare”.

În plus, trupele britanice vor dobândi abilități de luptă de la luptătorii ucraineni și vor avea ocazia să testeze noile arme dezvoltate pentru război, a adăugat o sursă.

Recent, fostul ministru britanic al apărării Ben Wallace a declarat că Regatul Unit ar trebui să trimită trupe pentru a ajuta la instruirea și sprijinirea armatei ucrainene.

Ideea prezenței trupelor NATO pe teritoriul Ucrainei a fost evocată anterior de președintele francez Emmanuel Macron, care, în februarie, a recunoscut că a sugerat țărilor occidentale să își trimită forțele în Ucraina.

Unele țări, inclusiv statele baltice, au sprijinit public sau și-au exprimat interesul pentru idee. Cu toate acestea, majoritatea, inclusiv fostul secretar general al NATO, au respins posibilitatea.

În mai, The New York Times a relatat că unele țări membre NATO discutau în privat posibilitatea de a trimite instructori militari sau contractori în Ucraina pentru a instrui soldații ucraineni și pentru a ajuta la repararea echipamentelor.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Companii germane au alimentat mașina de război rusească până la sfârșitul anului trecut, în ciuda sancțiunilor UE

Apariție neașteptată a Prințesei de Wales, Kate, alături de Prințul William, după ce și-a încheiat tratamentul pentru cancer

Kievul a aprobat creșterea „impozitului pentru război”

Primul stat care trimite trupe în ajutorul Rusiei. „Există zeci de nord-coreeni în spatele liniilor rusești”

Partenerii noștri