Live

Vila din Toscana în care își făcea vacanțele Regina Victoria, scoasă la vânzare. Prețul exorbitant pe care îl cer proprietarii

Data publicării:
Vila din Toscana în care a locuit Regina Victoria, scoasă la vânzare. Sursa Foto: Profimedia

Locuința în care perefera să se retragă Regina Victoria atunci când voia liniște, este de acum de vânzare. Cel care vrea să locuiască în frumoasa vilă din Toscana trebuie să scoată din buzunar 50 de milioane de euro, potrivit CNN.

Villa Palmieri, una dintre cele mai spectaculoase locuințe din Italia se vinde. Situată pe dealurile de la periferia Florenței, vila se întinde  pe aproape 4 000 de metri pătrați, în timp ce grădina sa se întinde pe nouă hectare, devenind al doilea cel mai mare parc din oraș, potrivit unei declarații trimise la CNN de Dreamer Real Estate, compania care se ocupă de vânzare. Acesta era locul în care Reginei Victoria a Marii Britanii îi plăcea să-și petreacă adesea vacanțele. Aceasta se asigura că se simte ca acasă de fiecare dată când mergea în Italia, astfel că un pat, două fotolii, o canapea, o masă de scris și o cadă erau mereu trimise înainte ca ea să ajungă la vilă.

„Regina apreciază foarte mult izolarea completă a vilei și liniștea perfect monahală pe care o oferă”, scria New York Times în 1888, potrivit aceleași surse citate.

Regina Victoria s-a îndrăgostit de acest loc în 1888 când a stat la vilă timp de o lună. A revenit apoi în 1893 și 1894.

23 de dormitoare, 19 băi, teren de tenis, piscină, dar și grădini luxuriante se află pe această proprietate vastă.

Vila datează din secolul al XIV-lea și a fost deținută mai întâi de familia Fini, înainte de a fi cumpărată în 1454 de Matteo di Marco Palmieri, care a dat numele său proprietății. În 1760, a trecut în mâinile englezilor, când a fost cumpărată de al treilea conte Cowper, iar ulterior a fost deținută de contele de Crawford și Balcarres.

Editor : Andreea Burghelea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

De la "țeapă" la "lovitură": englezii au făcut topul transferurilor la Tottenham! Locul ocupat de Radu Drăgușin

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Calendarul vacanțelor și al examenelor din anul școlar 2024-2025. Cursuri și examene pentru elevi

Au început cursurile anului școlar 2024-2025. Câte săptămâni de studiu sunt până la prima vacanță pentru elevi

Ce zile libere au profesorii în anul școlar 2024-2025

9 septembrie, prima zi de școală. Noutăți pentru elevi și părinți în anul școlar 2024-2025

Partenerii noștri