Live

Uniunea Europeană prelungește sancțiunile împotriva Rusiei, ca urmare a anexării ilegale a Crimeei în 2014

Data publicării:
Foto: Getty Images

Statele membre ale Uniunii Europene au căzut de acord asupra extinderii cu un an a sancţiunilor economice impuse Rusiei pentru că a anexat Crimeea în 2014, informează AFP şi DPA, potrivit Agerpres.

Astfel, sunt blocate anumite exporturi şi importuri din Crimeea şi li se interzice companiilor cu sediul în UE să investească şi să ofere servicii turistice în peninsula din Marea Neagră.

„UE nu recunoaşte anexarea ilegală a Crimeei şi Sevastopolului de către Federaţia Rusă şi continuă să condamne această încălcare a dreptului internaţional”, se spune într-un comunicat de presă al blocului european, citat de AFP.

UE a impus progresiv sancţiuni din 2014, ca răspuns la sprijinul Moscovei pentru separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei şi la anexarea peninsulei Crimeea. Au fost puse în aplicare trei seturi de sancţiuni: interzicerea tuturor investiţiilor europene în Crimeea şi Sevastopol, o listă neagră a personalităţilor şi companiilor acuzate că participă la destabilizarea Ucrainei şi sancţiuni economice împotriva Rusiei. Aceste sancţiuni economice afectează băncile, companiile de apărare şi companiile petroliere şi interzic europenilor să investească în Rusia.

Editor: Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vladimir Putin l-a primit pe premierul slovac Robert Fico la Kremlin

Vladimir Putin, reacție furioasă după atacul cu drone asupra orașului rus Kazan

Avertisment dur al Giorgiei Meloni: Rusia e o amenințare mai mare decât ne imaginăm. UE trebuie să fie pregătită

Criză în Abhazia. Liderul regiunii, care se plângea că Rusia i-a lăsat „în întuneric total”, spune acum că Putin i-a salvat

Partenerii noștri