Live

Un muncitor plin de datorii din India și-a schimbat viața după ce a găsit un diamant de 100.000 de dolari

Data publicării:
Districtul Panna (India) este cunoscut pentru rezervele sale bogate de diamante. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Un muncitor plin de datorii, care trăiește în centrul Indiei, a spus că viața familiei sale a fost „schimbată pentru totdeauna” după ce a dezgropat un diamant de 19,22 carate în valoare de aproape 100.000 de dolari.

În mod normal, Raju Gond câștigă aproximativ 4 dolari pe zi, acceptând orice ofertă de a munci pentru a asigura traiul familiei sale numeroase, lucrând pe câmp sau în minele de diamante în statul său natal, Madhya Pradesh, ori ca șofer de tractor pentru un fermier mai bogat, scrie CNN.

Dar bărbatul de 40 de ani și fratele său mai mic, Rakesh, plătesc uneori 9,50 dolari pe zi pentru a căuta aur pe un teren guvernamental de 64 de metri pătrați.

Acolo, acesta a făcut descoperirea care i-a schimbat viața. După ce a pus mâinile pe o piatră găsită miercuri, a spus el, inima îi bătea cu viteză în timp ce curăța murdăria de pe ea. Cu fiecare atingere a degetelor, piatra devenea din ce în ce mai strălucitoare.

Strălucea spectaculos. Am știut că este un diamant chiar atunci!” a spus Gond încântat pentru CNN, din casa lui din districtul Panna.

El și Rakesh s-au îmbrățișat și au început să sară în sus de bucurie. S-au urcat pe bicicletă și s-au repezit înapoi acasă, la 11 kilometri de mina de mică adâncime din Krishna Kalyanpur pentru a împărtăși vestea familiei lor. Apoi s-au dus la oficiul local de diamante Panna pentru a-și evalua piatra găsită.

Anupam Singh, examinatorul oficial de diamante, a pus mâna pe el și l-a cântărit.

Acesta este un diamant alb de 19,22 carate”, a spus el pentru CNN. „A fost evaluat la aproximativ 95.500 – 100.000 de dolari”.

Singh s-a grăbit să adauge că Panna este cunoscută pentru rezervele sale bogate de diamante.

În 1961, cineva a găsit un diamant de 54,55 de carate, apoi în 2018 cineva a găsit un diamant de 42 de carate, iar acum acesta”, a spus el, adăugând că au fost găsite și diamante mai mici la începutul acestui an.

Și vremea l-a ajutat pe norocosul Gond. În urmă cu două luni, musonii din regiune au făcut să dispară multe oportunități de muncă, așa că în loc să stea acasă, familia a mers să caute diamante.

Ceea ce trebuie să facem este să completăm un formular, să dăm dovada de identificare, să furnizăm fotografii și să plătim guvernului 800 de rupii (9,50 dolari)”, a explicat Gond. „Când terminăm căutările acolo, putem aplica din nou pentru a căuta diamante pe un alt petic de pământ.

Singh, examinatorul de diamante, a spus că guvernul închiriază mine de mică adâncime familiilor care doresc să caute pietrele prețioase, sub supravegherea oficialilor locali. Guvernul ia o redevență de 11,5% pentru orice descoperire, plus o mică taxă, și dă suma rămasă persoanei care a găsit-o.

Oficiul de diamante va aștepta ca valoarea inventarului său să depășească 360.000 de dolari înainte de a organiza o licitație, a spus Singh, după care Gond își va primi plata.

„În acest moment, avem diamante în valoare de jumătate din această sumă”, a spus el.

Gond și-a deschis un cont bancar și așteaptă cu nerăbdare să îi fie virați banii. „Viețile noastre s-au schimbat pentru totdeauna”, a spus el.

Primul lucru pe care îl voi face este să plătesc datoria de 6.000 de dolari. Apoi vom investi în toți copiii pentru educație, o să construim o casă, o să cumpărăm niște terenuri și poate și un tractor”, a spus el.

În ultima vreme, a spus el, a fost greu să supraviețuiască. Familia lui include părinții, soția, șapte copii și familiile fratelui și surorii sale mai mici.

Când a crescut, tatăl și bunicii lui îi spuneau lui Gond povești despre oameni care au găsit diamante în pământ, „și cum s-a schimbat soarta familiei după aceea”. Astăzi, spune el, are propria sa poveste de împărtășit.

Vineri, cei doi frați s-au întors la mină.

Ne-am trezit devreme și am ieșit din nou”, a spus Gond pentru CNN. „Suntem deja în mina de mică adâncime. Vom găsi mai multe diamante!

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Muniție produsă în India ajunge în Ucraina prin intermediari din Europa, spre nemulțumirea Rusiei. Cum joacă Delhi la două capete

Mai mulți indieni povestesc cum au fost păcăliți să lupte pentru Rusia. „A fost rapid: câteva semnături, fotografii și eram pe front”

Rezultate LOTO - duminică, 15 septembrie 2024. Numerele extrase și premiile puse în joc la Tragerile Speciale Aniversare

LOTO - Joi, 12 septembrie 2024. Numerele extrase și premiile puse în joc de Loteria Română

Partenerii noștri