Live

Un francez care susține că a suferit de depresie din cauza jobului plictisitor va primi despăgubiri de 40.000 de euro

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver / Getty Images

Justiția din Franța a recunoscut, în premieră, sindromul boreout (plictiseală la job) ca fiind o formă de hărțuire morală din cauza lipsei de sarcini și, astfel, o companie de parfumuri este obligată să-i plătească unui fost angajat suma de 40.000 de euro, scrie The Telegraph

Frédéric Desnard și-a dat fostul angajatorul în judecată din cauza slujbei plictisitoare care a dus la grave probleme emoționale și de sănătate. 

"El a suferit de o depresie gravă și a avut un accident de circulație legat de o criză de epilepsie. A intrat în comă și a fost în concediu medical", a declarat Montasser Charni, avocatul lui Desnard.

Bărbatul fusese numit "director de serviciu general", dar el susținea că superiorii săi i-au cerut să le facă diverse treburi personale, inclusiv să le ia copiii de la orele de sport. Francezul a mai povestit că, în cele din urmă, erau atât de puține lucruri de făcut pentru el, încât șefii lui pur și simplu i-au spus să meargă acasă și să vină înapoi când îl vor chema. Apelul telefonic nu a mai venit, a afirmat el. În cele din urmă a fost și concediat în 2014.

Avocatul lui Desnard a declarat că sindromul "bore-out" este o formă de hărțuire. "Acesta poate fi definit ca o epuizare morală din cauza lipsei totale de sarcini și vine cu un sentiment de rușine de a fi plătit pentru a nu face nimic", a explicat Charni.

Ce este sindromul boreout

Termenul a fost menționat pentru prima oară în 2007. Peter Werder și Philippe Rothlin, ambii consilieri pe probleme economice, sunt cei care l-au creat și definit. Potrivit lor, Boreout ar fi compus din trei elemente: lipsa solicitării la locul de muncă, dezinteresul și plictiseala.

"Cine nu este solicitat și stimulat permanent la serviciu, începe să se plictisească. Cine se plictisește constant, începe să-și piardă interesul față de meserie", scriu autorii Werder și Rothlin.

La fel ca în cazul sindromului Burnout, persoanele pot fi copleșite de sentimentul de tristețe, pot fi afectate de depresie, insomnii, tinnitus, devin predispuse la infecții, au tulburări gastro-intestinale, dureri de cap sau amețeli.

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost condamnat la un an de închisoare

Cum ar putea provoca poluarea mediului o nouă migraţie în masă a oamenilor. Decizie istorică luată de justiţia din Franţa

A început procesul în care Nicolas Sarkozy e judecat pentru corupţie. Câţi ani de închisoare riscă fostul preşedinte francez

Și-a dat în judecată angajatorul pentru că slujba era plictisitoare

Partenerii noștri