Un cuplu din China s-a reunit cu băiatul răpit în urmă cu 14 ani. Povestea emoționantă a inspirat un film de succes
Un cuplu din sudul Chinei s-a reunit luni cu fiul lor, acum adolescent, dispărut în urmă cu 14 ani când acesta avea doar 4 ani. Povestea dispariției sale a inspirat un film de succes.
Sun Zhuo, în vârstă de 18 ani, a fost răpit în orașul Shenzhen în 2007, la vârsta de 4 ani, dar părinții săi nu au renunțat niciodată să îl caute, cu speranța că îl vor revedea.
Tatăl său, Sun Haiyang, și mama, Peng Siying, au vândut proprietăți pentru a-și finanța căutarea și au oferit o recompensă de până la 31.000 de dolari pentru informații despre unde se află.
De-a lungul anilor, Sun Haiyang a spus că a călătorit în aproape toate regiunile Chinei pentru a-și căuta fiul.
„Dearest”, un film din 2014 al regizorului din Hong Kong Peter Chan, bazat pe povestea lui Sun, a încasat peste 50 de milioane de dolari în box office, potrivit IMDb, și a adus în centrul atenției problema generalizată a răpirii și traficului de copii din China, potrivit CNN.
Experții spun că problema a fost exacerbată de politica Chinei privind copilul unic, care a fost relaxată în ultimii ani. Timp de zeci de ani, cei care au avut un al doilea copil au primit amenzi grele sau au fost obligați să avorteze sarcini.
În mod tradițional, familiile, în special cele din zonele rurale, considerau băieții mai capabili să întrețină familia și să continue linia familiei, conducând la o piață neagră pentru băieți și împingând multe familii să ofere fete mici spre adopție.
Autoritățile l-au găsit pe Sun în provincia estică Shandong, după ce poliția a folosit tehnologia de recunoaștere facială pentru a-i ajuta să identifice un suspect, pe nume Wu, pe care îl acuză că l-a răpit pe băiat.
Identitatea lui Sun a fost confirmată prin analize ADN, a informat presa de stat. Wu a fost reținut pentru răpirea a doi copii, inclusiv cea a lui Sun, a spus poliția. Tatăl adoptiv și mama lui Sun au fost eliberați pe cauțiune în așteptarea procesului, a informat presa de stat.
Deși s-a reunit cu familia sa biologică, Sun a spus presei de stat că va rămâne cu părinții săi adoptivi, deoarece ei l-au crescut de mai bine de 10 ani și anterior nu era conștient de existența familiei sale.
Conform legislației chineze, pedeapsa maximă pentru traficul de persoane este moartea, în timp ce cumpărătorii de persoane traficate pot fi condamnați până la trei ani de închisoare.
Potrivit autorităților chineze, peste 8.000 de copii răpiți au fost găsiți în ultimii ani, multe cazuri fiind rezolvate folosind baza de date masivă ADN a poliției din China și tehnologii precum recunoașterea facială.
Editor : R.K.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News